Jag har nog alltid varit en sökare. En sökare av ny mark, mer djup, fler perspektiv. Att upptäcka fler lager av mig själv och verkligheten jag lever i. När jag gav mig hän att börja utforska min spirituella sida ännu mer öppnades ofantligt många dörrar och en stor entusiasm medföljde. Du kan närma dig dig själv på så många olika sätt och från så många olika vinklar. Det mest intressanta för mig till en början var att utmana min väldigt akademiska och intellektuellt dominanta bakgrund, att börja lyssna på, träna och följa min intuition. Att så gott det var möjligt lägga mitt dömande åt sidan och kliva in med nyfikenhet och öppenhet.

 

Till en b√∂rjan av mina intensiva studier och utforskande kunde jag f√• en ganska direkt k√§nsla av tillfredsst√§llelse och en fin bekr√§ftande k√§nsla av de olika l√§ror, system och gurus som jag valde att ta in och ta del av. Efter en tid b√∂rjade jag m√§rka hur det k√§ndes som om jag √§nd√• satte fast i vissa aspekter av mitt liv, och min uppfattning om mitt syfte k√§ndes n√§stan √§nnu mer grumligt √§n innan. Hur mycket jag √§n kunde plocka ut tydliga bitar om vad som verkar vara mitt livssyfte var det som om sj√§lva √∂vers√§ttningen till hur jag lever mitt dagliga liv √§nd√• inte √§ndrades s√§rskilt. Det kunde k√§nnas som om jag var i konstanta processer, med massor som h√§nde internt inom mig. Massor av kunskap, erfarenhet men inte sj√§lva ‚Äú√∂verf√∂ringen‚ÄĚ.

 

Oavsett om du precis har påbörjat din resa av att öka din medvetande eller fått upp ett intresse för att veta och känna vem och vad du verkligen är, är jag rätt säker på att det finns en sak som de flesta av oss får kämpa lite med när vi börjar söka de stora svaren. Och det är vad är mitt syfte, hur finner jag min plats och mening, och hur kan jag översätta det jag får till mig i det faktiska livet och mitt väsen.

 

Det ironiska h√§r √§r att dessa fr√•gor inte f√•r svar f√∂rr√§n vi slutar s√∂ka. Men f√∂r att hamna h√§r beh√∂ver vi ofta inleda med eller initieras till ett intensivt s√∂kande. N√•gonstans i detta s√∂kande exponeras du f√∂r information som kan ge ledtr√•dar och beskriva, ofta med l√§skig precision, varf√∂r du √§r h√§r och hur du kan navigera ditt syfte och roll – och √§nd√• kan det leda till √§nnu mer f√∂rvirring. Det finns en sak jag k√§nner √§r viktig att dela till dig som √§r p√• din resa och finner det utmanande att √∂vers√§tta det du f√•r till dig till ett faktiskt f√∂rkroppsligande. Genom att veta detta blir det betydligt l√§ttare att finna klarhet i din riktning, en essentiell dos av sj√§lvacceptans, styrka, gl√§dje och l√§tthet i uppt√§ckandet och skapandet av din egen v√§g. Den st√∂rsta missuppfattningen om hur du lever ditt livs syfte enligt mig √§r f√∂rest√§llningen om att du beh√∂ver ‚Äúhitta‚ÄĚ ditt syfte.

 

Till en b√∂rjan kan det som sagt k√§nnas som att det √§r n√•got du beh√∂ver “hitta”. Men att h√•lla kvar i den tanken kan leda till att du forts√§tter g√• i cirklar. N√•got som kan leda till att du b√∂rjar m√∂ta saker och k√§nslor i dig sj√§lv som f√•r dig att ifr√•gas√§tta vad du verkligen har l√§rt dig. S√• n√§r du upplever att du har varit i ditt spirituella s√∂kande en l√§ngre tid finns det en sak som kan underl√§tta ett fl√∂de som k√§nns som att det leder fram√•t. B√§sta s√§ttet att g√∂ra detta √§r allts√• att sluta leta ditt syfte och √§ndra ditt fokus till att du redan √ĄR ditt syfte. Att det handlar om att bli s√• mycket ‚Äúdig‚ÄĚ det bara g√•r. Om din f√∂rm√•ga att urskilja det som √§r din natur och vad som √§r inl√§rt f√∂r att tillfredsst√§lla n√•got eller n√•gon extern. Det kan handla om ett tydligt beslut i dig sj√§lv att ditt livssyfte redan √§r h√∂gst levande och v√§lm√•ende i dig, och att du beh√∂ver ge dig sj√§lv till√•telse att uppfatta och ta emot det. Inte f√∂rs√∂ka f√• dig sj√§lv att passa i n√•gon mall eller hur du har f√•tt till dig att du borde leva ditt syfte.

 

Olika lärare, läror, system och mentorer kan aldrig ge dig svaret, de kan hjälpa dig till självguidning och att ta dig genom processer som hjälper dig att kunna hitta svaren inom dig. Det handlar alltså om att släppa allt beroende av extern validering, även från de som har otrolig kunskap och goda intentioner. Att kunna tänka, välja och känna för dig själv. Att släppa allt medberoende. Det är inte en lätt uppgift, varav denna resa kallas resa och är ett livsverk. Livsverket att vakna och komma ihåg vilka vi är och sedan finna vårt sätt att låta vår essens mötas mellan högt och lågt, synligt och inte synligt.

 

Vad h√§nder om du best√§mmer dig f√∂r att ditt livssyfte √§r att leva som dig sj√§lv? Fr√•gan blir d√• inte lika mycket om VAD du ska g√∂ra, utan mer uppt√§cka och skala av det som redan √ĄR och sker genom dig. Det blir att omfamna alla dina delar och h√•lla ett par h√§lsosamma, √§rliga skygglappar f√∂r vad andras v√§g √§r. Om stigen redan √§r trampad f√∂r dig √§r den inte din. Punkt.

 

Förutom beslutet att ta in att ditt livssyfte redan är högst levande och resultatet av att vara ditt mest autentiska jag, behöver du också besluta dig för att våga och orka älska dig själv genom de stunder som du glömmer hur kraftfull du är och hur du redan är på rätt väg.

 

Autenticitet handlar om hur många av dina masker du kan upplösa. Hur mycket du kan förstå och stå i din kraft. Att vara äkta och genuin oavsett vad som är runt dig. Att du är sann mot och för dig själv, inför andra. Radikal, brutal ärlighet. Fullt ansvar. Att dina handlingar harmoniserar med din insida. Det handlar om att återupptäcka vem du verkligen är. Som differentierad och unik men samtidigt också din plats i det stora hela.

 

M√•nga kan f√• f√∂r sig att det √§r ‚Äúlove and light‚ÄĚ all the way men i sj√§lva verket √§r min uppfattning att du aldrig kan komma n√§ra ljus utan att vara i och med m√∂rker. Allt som √§r ett exkluderande och utest√§ngande av n√•got g√∂r att vi inte kan vara hela och integrerade. Som jag har n√§mnt i tidigare episoder och inl√§gg √§r det en ganska omskakande resa att uppt√§cka dig sj√§lv, en cykel av att d√∂ och f√∂das p√• nytt – om och om igen. Att m√∂ta dina jobbigaste, mest skamfyllda, undantryckta delar, och ge plats till det som alltid har velat lysa genom dig.

 

Du är vild. Och med vild menar jag inte nödvändigtvis att du är definitionen av ett vilddjur, snarare att vildhet är ditt mest naturliga tillstånd av dig själv. Det som kommer naturligt. Vilket också inkluderar de otämjbara delarna av dig, vilddjuret som vill springa runt som kanske är farligt, men det är också, lika mycket, den stillsamma Buddhan i dig.

 

Så, största missuppfattningen kring att leva ditt syfte är att tro att det inte redan är här, högst levande. Ditt livssyfte är du. Och inte den versionen som har formats utan aktiva val. Ditt vilda jag. Kombinationen av det som får din kropp och själ att lysa upp och ditt allra mest skarpa mörker och vrår som du inte vill ta in i rummet. Dessa är de bästa ledtrådarna för att känna och skapa DIN mening med livet. Det som känns fantastiskt och det som gör ont. Leva i skörheten och samtidigt den enorma styrkan av din sårbarhet och oändliga lager.

 

Så, är du villig att marschera till rytmen av din egen trumma?

Vad vill ditt vilda hjärta och vad håller det tamt?

Hur kan du öppna upp ditt hjärta, och hålla det öppet, oavsett?

 

 

 

Tills nästa gång: Jag hedrar det vilda, mest naturliga och unika i dig.

 

P.S¬†F√∂r en mindre kondenserad version och ‚Äúhela kakan‚ÄĚ ‚Äď lyssna p√• podden¬†Business Med Sj√§l ‚Äď Episod 27.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *