Vi Àr nu alltsÄ ett halvÄr in med denna podd och blogg, och jag vill tacka er alla som lyssnar, lÀser och delar denna hörna med mig. Som ett litet minifirande vill jag göra ett kort och rivigt avsnitt som besvarar om du har vad som krÀvs, och mer specifikt om du har det som krÀvs för att gÄ efter och nÄ din dröm. Mina egna och dina drömmar Àr mig vÀldigt nÀra om hjÀrtat dÄ de Àr som unika nedtramp för vÄr egen livsresa och en Äktur som heter duga.

 

SÄ, detta Àr en frÄga som kan ta mÄnga riktningar. Jag Àr av uppfattningen att du kan göra precis det du vill, men inte allt du vill. Det vill sÀga vi lever ut vÄr resa i ett rike som omfattar tid och rum, vi har en biologi, vÄr kropp, och fysiska lagar som hÄller oss inom vissa ramar. Min andra uppfattning Àr att om du har en dröm i dig, Àr den drömmen för dig. Det vill sÀga av alla oÀndliga möjligheter för vad du skulle kunna vara dragen till, med allt som format dig sedan du föddes, miljön du har befunnit och befinner dig i, och din specifika anledning till att du Àr hÀr, kokas alla dessa variabler ner till nÄgot som Àr ytterst specifikt för dig. Du kanske tror att det du drömmer om Àr nÄgot vanligt hos andra, men det ingÄr sÄ mÄnga olika, unika faktorer och nyanser för hur just din dröm ser ut och kan ta form för att vara i linje med din dig och din kÀrna.

 

Ta mig sjÀlv som ett exempel. Min dröm Àr att i alla aspekter och i sÄ stor utstrÀckning som möjligt, leva mina dagar pÄ ett sÀtt som Àr unikt tillfredsstÀllande, glÀdjande och expanderande för mig. Detta innefattar att jag har vÀrderingar, nÄgra som ligger mer i toppen, för hur jag vill att mina dagar ska se ut, hur jag spenderar min tid, var jag befinner mig och med vilka. HÀr ingÄr ett stort utrymme för kreativ frihet, finansiell frihet som stöttar sÀttet jag vill leva, en harmoni bland de aktiviteter jag Àgnar mig Ät, dÀr hÀlsa pÄ alla plan, jobb och karriÀr, relationer lirar utan att nÄgot behöver stÄ Ät sidan. Jag vill fortsÀtta utveckla mina sjÀlsgÄvor, ge nÀring till det som drar min nyfikenhet, göra saker som utmanar mig och ha stort utrymme för ÄterhÀmtning. Ytterligare en aspekt av min specifika dröm Àr att jag med min egen resa, mina gÄvor,  erfarenheter och fÀrdigheter, hjÀlpa andra plocka fram detsamma. Att identifiera din djupa lÀngtan, att mejsla fram hur du lever ditt mest autentiska jag, skala av det som hÄller dig tillbaka och mejsla fram dagar som representerar detta.

 

Och för att komma till poĂ€ngen. Du har vad som krĂ€vs. Punkt. Finns drömmen i dig, finns det som krĂ€vs ocksĂ„ i dig. Du har allt du behöver just nu för att ta nĂ€sta steg. Utmaningen hĂ€r kan vara att vi tittar för lĂ„ngt fram och blir övervĂ€ldigade över glappet frĂ„n nuet, jĂ€mför oss med andra eller blir nedtrampade av olika mentala dialoger och ett skakigt nervsystem. En annan utmaning Ă€r att vi inte alltid kan urskilja vad som Ă€r en verklig, innerlig dröm som kommer frĂ„n djupet av dig och ingen annan. Inte heller Ă€r det en dröm som du tror ska vara “svaret pĂ„ att du blir lycklig”. Det kan absolut komma som en adderad bonus men risken Ă€r att du jagar nĂ„got som alltid kommer att flytta pĂ„ sig. En djup, innerlig dröm hos dig, talar som starkast ju mer du kan kultivera stunder av att lyssna och inte överstimulera eller distrahera dig med massa saker. NĂ„got som Ă€r extra svĂ„rt idag med all konsumtion och input vi har vid vĂ„ra fingertoppar.

 

En annan vanlig missuppfattning kan vara att vi inte tar vĂ„r intuition, de bilder, kĂ€nslor och tankar som poppar upp kring vĂ„r dröm, pĂ„ allvar dĂ„ vi inte kan lĂ€gga pusslet för att det skulle vara rĂ€tt vĂ€g för oss. Drömmen kanske ocksĂ„ innehĂ„ller nĂ„got helt annat Ă€n du hĂ„ller pĂ„ med just nu. Vilket kan innebĂ€ra ett enormt skifte av riktning, med tillrĂ€cklig kraft och mod för att kliva in i. Jag upplever att det Ă€r otroligt lĂ€tt att fortsĂ€tta som vanligt. Att skjuta upp det som vi inte har satt i rullning. LĂ€ngtan efter nĂ„got nytt, att fullfölja vĂ„r dröm eller projekt just nu kan ge oss energi och tillfredsstĂ€llelse i sjĂ€lva tanken och kĂ€nslorna det vĂ€cker – men ocksĂ„ ta udden av den drivkraft som Ă€r nödvĂ€ndig för att inte bara stĂ„ med nyckeln i handen utan faktiskt vrida om lĂ„set.

 

Beroende pĂ„ kontakten du har med dig sjĂ€lv och pĂ„ ett metafysiskt plan, kan du alltid be om hjĂ€lp och guidning att kĂ€nna klarhet och vara mottaglig för vad som Ă€r din riktning och vĂ€g just nu. Även om den ser ut pĂ„ ett sĂ€tt just nu kan den sĂ„klart ocksĂ„ Ă€ndras lĂ€ngs vĂ€gen. En bra liknelse kan vara att du just nu har en bild av ditt nĂ€sta kapitel, men att du aldrig kommer att kunna lĂ€sa och förstĂ„ hela boken förrĂ€n den Ă€r skriven.

 

För min egen del brukar ett bra tecken pÄ om du tar steg mot din dröm just nu vara att du:

  1. Gör nÄgot som kÀnns som nÄgot du vill vara bra pÄ, eller inte kan lÄta bli.
  2. Stöter pÄ utmaningar och fÄr kÀnna dig som en riktig nybörjare dÄ och dÄ.

 

SĂ„, en relevant punkt för att vĂ„ga lita pĂ„ att du har vad som krĂ€vs Ă€r starkt sammankopplat med din förmĂ„ga att kunna “vara dĂ„lig” pĂ„ nĂ„got. Med största sannolikhet Ă€r du faktiskt redan efter nĂ„gra tiotal fokuserade timmar pĂ„ ditt “hantverk” redan bĂ€ttre Ă€n de flesta andra. Sen följer det ofta att ju mer vi vet och lĂ€r oss, förstĂ„r vi hur mycket mer det gĂ„r att lĂ€ra och som vi inte vet – vilket kan fĂ„ oss att tvivla ibland. Den mest till synes sĂ€kra Ă€r ofta den som kan vĂ€ldigt ytliga saker, men de blir ofta inte sĂ„ hĂ„llbara inom sitt hantverk. NĂ„gonstans lĂ€ngs vĂ€gen mot din dröm, med tid och energi investerad, passerar mĂ„nga nĂ„got dĂ€r en stabil grund lĂ„ter en kĂ€nna en större trygghet och lugn med att ha det som krĂ€vs. Det gĂ€ller bara att orka rida kĂ€nslorna av att du inte kan tillrĂ€ckligt, och förhoppningsvis kunna bjuda in en lĂ€tthet och tacksamhet i det hela. Ingen blir nĂ„gonsin fullĂ€rd, och personligen Ă€lskar jag personer som pĂ„ samma gĂ„ng som de lĂ€r ut sin visdom, samtidigt förblir eviga studenter.

 

Jag tÀnkte faktiskt hÄlla dagens inlÀgg kort och vid detta lag hoppas jag att du plockar med dig att din dröm Àr för dig om den finns i dig. Du har vad som krÀvs. Du har inte heller nÄgot att bevisa. Att gÄ efter din dröm kommer sÀkerligen innebÀra bÄde skratt och grÄt, hela spektrat av kÀnslor faktiskt, men det du kan veta sÀkert Àr att din dröm aldrig kommer att utmana dig mer Àn vad det faktiskt kommer att utmana dig att inte försöka i den riktning som kÀnns rÀtt för dig. LÀmna inte denna vÀrld utan att sjunga din sÄng, att upptÀcka och expandera ditt eget unika register och lÄta det stÀmma in och förgylla den större symfonin. Jag gillar metaforer och poesi, det Àr sjÀlens sprÄk och jag upplever att det kan finta vÄrt kritiska sinne och gÄ rakt in dÀr det kÀnnas och kan omsÀttas.

 

 

Tills nÀsta gÄng: Du Àr hÀr för att lysa.

 

 

P.S För en mindre kondenserad version och “hela kakan” – lyssna pĂ„ podden Business Med SjĂ€l – Episod 26.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *