Jag anvÀnder detta som ett forum för att uttrycka vad som Àr levande i mig eller teman som jag mÀrker runt mig, som jag kÀnner behöver pÄtalas, namnges och fÄ ta plats. Att skina ett ljus pÄ vad som försiggÄr bÄde on top of mind, i djupet av hjÀrtat och pÄ ett större plan.

 

Senaste dygnen har jag haft konversationer pÄ olika hÄll som handlat om utmaningen i att bÄde kÀnna in, men framför allt att sjÀlv kunna se sina egna unika gÄvor som just gÄvor, och att kunna anvÀnda dessa pÄ ett sÀtt som kÀnns meningsfullt och som kommer med en viss lÀtthet, en naturlighet. Att anvÀnda dem pÄ sitt eget sÀtt.

 

NÀr det gÀller mer intuitiva gÄvor kan det kÀnnas som att vi lever i ett samhÀlle dÀr det inte alltid Àr helt lÀtt att dela och paketera dessa. Det kan kÀnnas som att det alltid behöver ske anpassningar och för stora sÄdana. Vilket samtidigt ofta krockar med ditt vetande och din intention att vÄga lita pÄ att nÄgot större, universum, livskraften, ett högre medvetande, har din rygg och du kan skapa precis det du vill. Det Àr en sak att veta, det Àr en annan att ha kontakt med den sanningen, och en sista att ge det form pÄ ett tillfredsstÀllande sÀtt.

 

Den första fasen runt dina gĂ„vor handlar alltsĂ„ om hur du vet eller tar reda pĂ„ vad som Ă€r just dina unika gĂ„vor. Min erfarenhet Ă€r att vi tar alldeles för lĂ€tt pĂ„ hur unikt vĂ„rt uttryck för dessa gĂ„vor faktiskt Ă€r, och det finns olika anledningar till det. Du kan dela samma tema och mission som flera andra, men ditt uttryck och sammansĂ€ttningen av allt du har med dig Ă€r ditt att Ă€ga – och att göra plats för det.

 

Om du exempelvis har en otrolig förmĂ„ga att pĂ„ djupet lyssna in till andra och din miljö, att extrahera sanningen mellan rader och i ditt energifĂ€lt, kan du ha uppfattningen att det Ă€r mĂ„nga andra som ocksĂ„ kan det och att det inte Ă€r sĂ„, eller tillrĂ€ckligt, speciellt. Det kan ocksĂ„ ha att göra med att dina gĂ„vor kommer sĂ„ naturligt för dig att du förminskar dem omedvetet. NĂ€r det gĂ€ller att dela och Ă€ga samma fĂ€rdigheter och gĂ„vor som nĂ„gon annan finns det alltid sĂ„ mĂ„nga lager av hur ditt sĂ€tt att uttrycka gĂ„van, och i den kontext du verkar i, ser ut – som alltid resulterar i nĂ„got högst unikt.

 

Det som kanske Àr allra mest sÀrskiljande nÀr det gÀller just dina unika gÄvor Àr hur de, tillsammans med alla andra delar av dig, har formats till det du lever idag och det andra kan ta del av idag. Din story, som jag ofta Äterkommer till, Àr din unika lins för hur du ser din vÀrld och som ett filter för vad du sÀnder ut. Och din story Àr en sammansmÀltning av oÀndligt mÄnga stories, vars perspektiv och impakt kan Àndras och formas pÄ nytt, Àven om du inte Àr sÄ gammal.

 

Platsen som dina unika gÄvor fÄr och vad de kan generera i ditt liv hÀnger ofta ihop med att du sjÀlv ser vÀrdet i dem först. Och för att se vÀrdet innebÀr det ofta att du först fÄr uppleva dina gÄvor frÄn olika perspektiv och i olika sammanhang. Min erfarenhet Àr att dina största gÄvor ofta Àr de som du har haft svÄrt att ta plats med. Uttryck i form av egenskaper, drag och fÀrdigheter som du har fÄtt intrycket av att vara för mycket eller för lite. Du kan ha kÀmpat med att kÀnna styrkan och vÀrdet i din gÄva pÄ ett sÀtt som bitvis gjort att du kanske frÄgat dig sjÀlv om det Àr vÀrt kampen som verkar följa.

 

Det kan ocksÄ rÀcka med att nÄgon annan, eller den externa vÀrlden, pÄ ett eller annat sÀtt har fÄtt dig att tro att dina gÄvor inte Àr vÀlkomna eller har nÄgon plats, eller Àr vÀrda lika mycket som andra typer av kvaliteter. Och börjar vi tro pÄ den, antar den som en ny obekvÀm sanning, blir det en sjÀlvuppfyllande profetia. Det kommer inte att vara tryggt att nÀrma dig dina gÄvor, Àn mindre att uttrycka dem och Àga dem med samma sjÀlvklarhet som du kanske ser andra göra.

 

I förra inlÀgget om kreativitet nÀmnde jag hur vi lÀtt hamnar eller förblir i att dÀmpa vÄrt eget uttryck och sÀtter pÄ oss en helt annan kostym för vÄra gÄvor. Som vuxna ska vi försöka förstÄ vÄrt osammanhÀngande beteende frÄn imprint som kan ha skett utanför vÄr medvetenhet, lÄngt tidigare. Det vill sÀga trots eventuell klarhet om vad du vill, mÀrker du att du agerar annorlunda. Det kan finnas en inre konflikt om hur du bör dela dina gÄvor nÀr andra har sagt att du Àr duktig pÄ X, Y och Z, men du kÀnner att det inte riktigt Àr du, Ätminstone inte hela du, men du tÀnker att det kanske Àr sjÀlviskt att inte dela dessa fÀrdigheter dÄ andra verkar behöva dem, och pÄ ett annat sÀtt.

 

En annan sak som gör det intressant att upptÀcka och Àga sina gÄvor Àr att vi parerar flera delar av oss sjÀlva, som inte Àr överens eller konsekventa i sin uppfattning om vad dessa Àr och hur de ska anvÀndas. Det klassiska att ditt hjÀrta och sjÀl vet, och sÀger en sak, din logik och ditt nervsystem eller undermedvetna nÄgot annat.

 

SĂ€rskilt som en intuitiv och skĂ€rpt person, kan det vara vĂ€ldigt lĂ€tt att uppfatta och urskilja andra mĂ€nniskors gĂ„vor och potential. Ganska glasklart till och med. Men nĂ€r det kommer till oss sjĂ€lva Ă€r det som att försöka lĂ€sa etiketten inifrĂ„n glasburken som en av mina mentorer skulle uttrycka det. Vi Ă€r för nĂ€ra oss sjĂ€lva och vĂ„r “problematik”, och samtidigt potential. Att vara medveten om sin egen blindhet kan ocksĂ„ skapa ytterligare förvirring och frustration.

 

Den andra fasen som kliver in nĂ€r du börjar upptĂ€cka och kĂ€nna dina unika gĂ„vor Ă€r att sĂ€tta dem i form och ett sammanhang. Och inte vilket sammanhang och anvĂ€ndning som helst, nĂ„got som kĂ€nns bra och sant för dig. Du har plötsligt en vision om hur detta skulle kunna se ut och vara, men Ă€ven dĂ„ kan det vara svĂ„rt att inte utgĂ„ frĂ„n gammal programmering om vad som Ă€r “realistiskt”. Ibland kan det kĂ€nnas som att det skulle vara sĂ„ mycket enklare att vĂ€lja nĂ„got annat, nĂ„got som du redan ser existera för nĂ„gon annan, och som kanske omvĂ€rlden har lĂ€tt att förstĂ„.

 

Jag tror dock att om du har kommit till en punkt dÀr du har skalat av flera lager av vem du Àr och kÀnner ett kall att serva genom dina unika gÄvor, Àr det inte lÀngre ett alternativ med nÄgot annat. För det skulle innebÀra att du inte vÄgar lita pÄ det som du kÀnner sÄ starkt. Och det i sig Àr en riktig heartbreak. Att inte följa sin sanning nÀr du har stirrat den rakt in i djupet. HÀr kommer vi in i en tredje fas av att hitta och hantera dina unika gÄvor. Att kliva in och verkligen Àga dem, oavsett yttre omstÀndigheter, och att göra det lÀnge nog sÄ din verklighet hinner ikapp.

 

Om du fortfarande kÀnner att dina gÄvor Àr en kamp att bÀra, dela och hantera, kommer det mest sannolikt att fortsÀtta vara sÄ tills att du agerar till 100 procent med tillit att de Àr dina styrkor nÀr du lÄter dem vara det fullt ut. Att du behöver slÀppa hur:et, om och om igen och vÄga följa med. Att fortsÀtta sÀtta upp planer och ta strategiska, hjÀrtledda steg, men hÄlla allt öppet för hur det kan ta form. Det enda du behöver hÄlla fast vid Àr kÀnslan av personen du vet att du innerst inne Àr, och hur den skulle agera just nu.

 

Och nĂ€r jag sĂ€ger “det enda” du behöver göra menar jag inte att pĂ„ nĂ„got sĂ€tt förminska vilken utmaning det faktiskt kan utgöra. Jag tror att detta kommer som en utklĂ€dd gĂ„va pĂ„ köpet nĂ€r vi vĂ€ljer att agera efter vĂ„rt kall, hur vi vill vĂ€xa och bidra och leva med ett öppet hjĂ€rta. Det Ă€r ett enormt ansvar att axla, sĂ€rskilt nĂ€r det inte kĂ€nns som en sjĂ€lvklarhet att vĂ€lja dĂ€r vi lever. Det Ă€r nĂ„got mĂ„nga kan önska men inte lika mĂ„nga som fortsĂ€tter hĂ„lla sig sjĂ€lv i processen för den utveckling och service de faktiskt ber om.

 

Medan jag skriver detta kĂ€nner jag en stor vördnad för dig som lĂ€ser och som kĂ€nner igen dig. Jag hör din lĂ€ngtan, jag kĂ€nner din uthĂ„llighet, jag ser ditt arbete bakom stĂ€ngda dörrar och ute pĂ„ “fĂ€ltet”. Du skulle kunna slĂ€ppa allt idag och fortfarande vara det mest vĂ€rdefulla som finns, men jag vet att det brinner kĂ€rlek i dig som inte kan slĂ€ckas, och dĂ€rför fortsĂ€tter du dyka upp. Det Ă€r sĂ„ lĂ€tt att tro att vi Ă€r ensamma, Ă€ven om vi intellektuellt förstĂ„r att vi inte Ă€r det, oavsett vilka utmaningar vi möter. Du kan befinna dig i ett hav av mĂ€nniskor och fortfarande kĂ€nna sĂ„.

 

För att avrunda vill jag sammanfatta de tre faser vi har nÀmnt nÀr det kommer till att upptÀcka, hitta och hantera dina unika gÄvor. Den första Àr att kÀnna igen vilka de verkligen Àr, den andra Àr att börja sÀtta dem i form och sammanhang och den tredje fasen Àr att helhjÀrtat Àga dem.

 

För dessa faser behöver du veta att du har unika gÄvor, de kanske inte Àr vad du tror beroende pÄ hur du formats genom livet och vilken relation du har till dig sjÀlv och uppbyggnaden av vÄr existens. Du behöver ha en tillit som alltid reser sig upp och som till sist vÀxer sig sÄ stark att oavsett vad som hÀnder utanför dig, Àr din kurs densamma, Àven om den byter riktning och tar dig med pÄ en helt annan resa Àn vad du hade förestÀllt dig.

 

För dig som fortfarande kĂ€nner att du har svĂ„rt att förstĂ„ vad som Ă€r dina unika gĂ„vor Ă€r Human Design och Gene Keys tvĂ„ av flera sĂ€tt att verkligen komma i kontakt med vad de Ă€r. Du kan göra vĂ€ldigt mycket sjĂ€lvutforskande sjĂ€lv men min erfarenhet Ă€r att det gĂ„r mycket snabbare att ta hjĂ€lp att “connect the dots” och se dig sjĂ€lv ur ett annat perspektiv Ă€n ditt eget. Hör av dig till mig via min hemsida om du vill djupdyka i detta eller vill finslipa ditt personliga varumĂ€rke för att verkligen sĂ€tta kraft bakom din sjĂ€lsledda business.

 

Slutligen vill jag stĂ€rka dig i att du kan vara och göra allt detta. Det hade aldrig varit ett alternativ annars. NĂ€r nĂ„got kĂ€nns utmanande kĂ€nns det mest sannolikt sĂ„ för att det finns ett enormt vĂ€rde i det, sĂ€rskilt om du nĂ„gonstans har valt utmaningen – vilket du har – medvetet eller omedvetet. Jag gillar uttrycket att du aldrig presenteras med nĂ„got som du inte kan hantera, Ă€ven om du inte tror det först. Vilket Ă€r i linje med universella lagar, det vi vet om vĂ„r biologi och kvantfysik.

 

Bara fortsÀtt. LÄt det vara messy och behÄll tron pÄ dig sjÀlv genom allt sÄ kommer du upprepade gÄnger att finna dig sjÀlv pÄ en plats som du tidigare fantiserade om.

 

 

P.S För en mindre kondenserad version och “hela kakan” – lyssna pĂ„ podden Business Med SjĂ€l – Episod 12.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *