Jag tror vi alla har varit dĂ€r, Ă„terkommer dĂ€r eller hamnar hĂ€r. Du vet vad du vill skapa men du tycks inte komma nĂ€rmare, eller du kommer pĂ„ dig sjĂ€lv med att göra helt andra saker. Du har kanske ett nĂ„gorlunda hum om vad “det dĂ€r” Ă€r, som du drömmer om, din vision, men du hĂ„ller fast vid att du inte vet vad som Ă€r nĂ€sta steg. Saker kommer emellan, andras agendor fĂ„r ta första plats, du kĂ€nner att du “saknar” den energi du vill ha för att kunna agera. Det finns en anledning att du vet men inte fĂ„r till det, eller tĂ€nker att du inte vet.

 

Distraktioner.

 

Jag ser distraktioner som nĂ„got som skapas frĂ„n att vi upplever ett motstĂ„nd eller glapp till nĂ„got vi vill eller inte vill. Det kan bĂ„de vara i nĂ„got du vill uppnĂ„ men ocksĂ„ kring nĂ„got du vill undvika. Min erfarenhet Ă€r att distraktioner inte behöver vara ensidigt av “ondo”. Även distraktioner har ett mission att serva dig pĂ„ rĂ€tt vĂ€g, tricket Ă€r att notera dem och lĂ€ra kĂ€nna dess essens. Jag skulle faktiskt vilja pĂ„stĂ„ att det som distraherar dig Ă€r, precis som för mig, en unik uppsĂ€ttning av upprepade mönster och triggers för att putta dig i linje med din sanning. SkrĂ€ddarsydda knuffar till din tjĂ€nst, Ă€ven om det inte kĂ€nns sĂ„.

 

Anledningen att du lÄter dig distraheras gÄr huvudsakligen att dela in i:

 

  1. Du hamnar i och tillÄter distraktioner för att du vill undvika smÀrta i en eller annan form.
  2. Du har misstolkat det du “borde” göra med det du innerst inne vill.

 

Den första Ă€r vĂ€ldigt komplex men ofta rĂ€tt uppenbar nĂ€r vi ger oss sjĂ€lva tid att reflektera över mönster som verkar följa med och upprepas i vĂ„ra liv. Det som inte Ă€r lika uppenbart hĂ€r Ă€r de undermedvetna komponenterna som styr ditt beteende, mer Ă€n vad ditt medvetna nĂ„gonsin kan. Det kan innebĂ€ra att du vet precis vad du önskar att skapa och trots en massa arbete bĂ„de med dig sjĂ€lv och det “praktiska”, fortfarande aldrig passerar dina tidigare verkligheter.

 

Den första varianten har redan beskrivits i tidigare episoder & inlĂ€gg, runt de olika lagren av medvetande. DĂ€rför vill jag lĂ€gga lite extra fokus pĂ„ anledning nummer tvĂ„, den som innebĂ€r att du har misstolkat dina distraktioner, som ofta utmanar personer som har kommit till en punkt i sitt liv dĂ€r de kĂ€nner att de mĂ„ste “finnas mer”, att de Ă€r Ă€mnade för mer, att det finns mer att skapa av detta liv. Du som har kommit i kontakt med en djupare röst i dig sjĂ€lv.

 

Ett exempel pĂ„ detta Ă€r du som Ă€r kvar i ett jobb som drĂ€nerar din sjĂ€l, och du har tagit smĂ„ steg för att pĂ„börja din egen business för att skapa ett liv pĂ„ dina villkor, efter dina drömmar och sĂ€tt att vara – men du kliver aldrig in i det pĂ„ riktigt. Och det hĂ€r har varit sant för mig under rĂ€tt lĂ„ng tid innan jag började arbeta med mitt medvetande och jag mĂ€rker fortfarande dolda program i mig som försöker hĂ„lla mig frĂ„n att kliva in helt och hĂ„llet i det jag egentligen vill. Du lĂ„ter annat distrahera dig frĂ„n det du verkligen vill skapa och vara, saker och personer som du VET inte Ă€r det som kommer att föra dig nĂ€rmare “det dĂ€r”.

 

Jag skulle ocksĂ„ kunna sĂ€ga att punkt nummer tvĂ„ egentligen Ă€r en underkategori till nummer ett, dvs anledningen till att du tillĂ„ter och hamnar i distraktioner och misstolkar det du “borde” göra med det du vill göra – ocksĂ„ Ă€r ett sĂ€tt att undvika smĂ€rta. Men det finns en nyans som jag vill lyfta i denna underkategori av distraktioner.

 

En annan typ av distraktion för att undvika smĂ€rta, Ă€r nĂ€r vi anvĂ€nder vĂ„r vision och vĂ„ra drömmar som en flykt ocksĂ„. NĂ€r drömmen om nĂ„got annat fĂ„r ta över helt och ger tillĂ„telse att ignorera det som inte Ă€r det – eller Ă„tminstone som du tror inte Ă€r det. Vi försöker ta en vĂ€g runt eller bort frĂ„n men den enda vĂ€gen Ă€r genom, för att inte lĂ„ta det gamla följa med och fortsĂ€tta grumla till vattnet för att faktiskt kliva in i en verklighet dĂ€r din dröm Ă€r din vardag, och inte en temporĂ€r tillflyktsort.

 

Det kan vara att du spenderar massa tid med att skapa en vision board eller knappt gör annat Ă€n spendera tid pĂ„ det som rör din karriĂ€r framĂ„t, kanske reser ivĂ€g – men inga av dessa aktiviteterna ser till att du processar och omvandlar det som faktiskt Ă€r nödvĂ€ndigt för utvecklingen som behöver ske för att skapa det du vill. För att kunna hĂ„lla det du vill.

 

Oavsett variant och det sanna motivet bakom det som distraherar dig gÀller följande: om du inte har, ser eller kÀnner det du vill just nu finns din nyckel i det du distraherar dig med, och pÄ vilket sÀtt du gör det.

 

För om det du distraherar dig med Àr en respons pÄ ett motstÄnd, kan du inte komma Ät att omvandla motstÄndet om du inte först noterar vilken respons det skapar. NÀr du kan notera distraktioner, kan du upptÀcka mönster och dÄ kan du börja arbeta med motstÄndet för att skapa det du vill.

 

DÀr du Àr just nu Àr jag vÀldigt sÀker pÄ att det finns ett mönster att upptÀcka genom det du distraherar dig med.

 

HĂ€r kommer nĂ€sta subtila distinktion. Distraherar du dig FRÅN det du verkligen vill genom att fortsĂ€tta göra det du INTE vill, eller distraherar du dig FRÅN det du tĂ€nker att du inte vill men som du egentligen behöver omfamna för att skapa det du vill?

 

Genom mitt eget liv har jag mĂ€rkt mönster hos mig sjĂ€lv av att lĂ€gga ansvaret för min framgĂ„ng hos nĂ„gon annan för att undvika emotionell dissonans. Den empatiska sidan och kĂ€nsligheten för att kĂ€nna in andra, i kombination med hĂ€ndelser frĂ„n förr, har lett mig till att undvika att 100 % kliva in och ta den roll, det ledarskap och det ansvar som Ă€r grunden till att leva mitt mission. Allt har tillĂ„tit mig att tro att jag mĂ„ste ha nĂ„gon annan involverad för att rĂ€cka till, sĂ€rskilt kopplat till karriĂ€ren. Jag har undvikit det som jag egentligen behöver och trott att jag gjort det jag vill – men nĂ€r jag började lĂ€ra kĂ€nna mig sjĂ€lv och min sanna essens mer pĂ„ djupet, blev det mer tydligt vad jag egentligen vill – och vad det krĂ€ver.

 

Precis lika lÀtt som det Àr att tro sig veta vad vi vill Àr det att intala sig att vi inte vet. Det Àr hjÀlpsamt att kÀnna till och tala om mer universella distraktioner men den stora acceleratorn i din resa Àr nÀr du kan se det mer unika i dina distraktioner. Ditt sÀtt att skapa det du verkligen vill sker genom en resa som inte liknar nÄgon annan. Inom personlig utveckling Àr det lÀtt att hamna i uppfattningen att det Àr vissa egenskaper vi mÄste ha för att nÄ det vi vill, men det Àr inte hela sanningen. SÀttet du hanterar och kultiverar dessa mer gemensamma nÀmnare och egenskaper pÄ sker fortfarande pÄ ett högst unikt sÀtt för dig.

 

Din optimala rytm för att sÀkerstÀlla din energi delar vissa gemensamma nÀmnare med andra, men kan se helt annorlunda ut i praktiken och doseringen. Ditt sÀtt att vara disciplinerad behöver inte heller likna nÄgon annans för vad det egentligen innebÀr.

 

Det kommer till en punkt nĂ€r vi förstĂ„r att vi Ă€r den primĂ€ra skaparen av vĂ„r verklighet och att det krĂ€ver att vi tar ansvar över vĂ„rt sĂ€tt att leda oss sjĂ€lva. Även utan medvetenheten Ă€r du en ledare för dig sjĂ€lv (och andra), frĂ„gan Ă€r bara hur kvaliteten av det ledarskapet och resultatet som följer ser ut.

 

Att ta ansvar över sitt sjÀlvledarskap Àr att Àga sitt liv. Utmaningen hÀr Àr nÀr vi med detta Àgarskap antar att vi vet exakt hur vÄr personliga lÀroplan ska se ut och uppfyllas. HÀr finns större bild, en högre intelligens och livskraft som samskapar med dig, som vet betydligt bÀttre om hur din unika lÀroplan faktiskt uppfylls. Hur angenÀm och meningsfull resan blir för dig korrelerar med din förmÄga att se saker ur ett större perspektiv.

 

SjÀlvledarskap Àr din förmÄga att kunna leda dig till det du tror att du vill.

SjÀlsledarskap Àr din förmÄga att kunna leda dig sjÀlv genom, och urskilja det du behöver för det du verkligen vill.

 

Vid ett sjÀlsledarskap blir det lÀttare att ana nÀr ett rött stoppljus innebÀr att stanna eller göra en U-svÀng, eller nÀr det bara indikerar nÄgot som Àr ett nödvÀndigt stopp pÄ vÀgen. De allra flesta gÄnger Àr det som skapar motstÄnd och distraktioner hos dig precis det som kan ge dig svaren för hur du faktiskt skapar och lever det du vill och Àr menad för.

 

En ledtrĂ„d till vad ditt huvudsakliga mönster och tema handlar om just nu i formen av distraktioner, kan du kĂ€nna i kroppen. Det vĂ€cker nĂ„gon typ av olustig eller obekvĂ€m kĂ€nsla. Återigen betyder det inte att kĂ€nslan Ă€r nĂ„got negativt, det Ă€r en tydlig signal bara för att du pĂ„ nĂ„got sĂ€tt gör dig sjĂ€lv mindre Ă€n vad du Ă€r, till nĂ„got annat Ă€n vad du Ă€r och vad du vill. Ett annat sĂ€tt att se det pĂ„ Ă€r att du gömmer dig för dig sjĂ€lv, men du mĂ€rker det frĂ€mst genom andra och annat.

 

Ditt yttre spelar alltid nĂ„got i ditt inre. NĂ„got som vid stunder kan kĂ€nnas vĂ€ldigt frĂ€mmande och bitvis nedbrytande, men lita pĂ„ att allt har nĂ„got FÖR dig.

 

En sista frĂ„ga innan vi tackar för idag, vad Ă€r nĂ„got du undviker just nu fastĂ€n du tĂ€nker att du “vill” göra aktiviteten? Och pĂ„ ett större plan, vilka mönster finns bland de situationer du fortsĂ€tter att möta som vĂ€cker nĂ„gon typ av motstĂ„nd i dig?

 

Jag vill bjuda in dig att ge dessa din omsorgsfulla och nyfikna uppmÀrksamhet pÄ ett sÀtt som passar dig, vare sig det Àr att prata med nÄgon du litar pÄ (som kan lyssna utan sin egen agenda), att skriva, att sitta med i ditt eget space, att röra dig igenom med kroppen osv. Om du förestÀller dig att du har VALT situationen för att ge dig nÄgot, vad skulle det kunna handla om?

 

P.S För en mindre kondenserad version och “hela kakan” – lyssna pĂ„ podden Business Med SjĂ€l – Episod 10.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *