Att vara sitt eget personliga varumÀrke, vilket vi egentligen alla Àr, Àven om vi inte sÀtter det i en kontext av att driva vÄr egen business, handlar till stor del om vÄrt unika uttryck, vÄr story och bidrag till omvÀrlden. Jag ser mÄnga som utmanas nÀr det kommer till att veta vad de ska dela, inte bara nÀr det kommer till att paketera sin service och brand, men Àven i sociala medier, plattformar och egentligen alla stÀllen dÀr vi har en röst. Vi har en röst var vi Àn Àr, inte minst i vÄra relationer, och den Àr mer Àn muntlig, mer Àn nÄgot konkret, och den Àr viktig inte minst för din egen resa, men Àven för andra. Du delar alltid nÄgot bara genom att vara du.

Ibland kan vi fĂ„ för oss att vi inte har nĂ„got sĂ€rskilt att dela, eller brottas med vad vi TROR vi ska dela, och pĂ„ vilket sĂ€tt vi TROR att vi ska dela eller sĂ€ga det, medan det kanske egentligen Ă€r nĂ„got annat Ă€n vĂ„rt eget unika uttryck. Vi vill alla bli sedda, hörda, förstĂ„dda och tas emot för de vi Ă€r, och nĂ€r vi delar nĂ„got personligt, vare sig det Ă€r kopplat till nĂ„got du sĂ€ljer eller “bara” nĂ„got kopplat till din kreativitet eller upplevelser, hamnar vi i en vĂ€ldigt sĂ„rbar och blottande position, sĂ€rskilt om vi har förvĂ€ntningar runt responsen pĂ„ det vi delar och vad den betyder.

Jag har sjĂ€lv upplevt det vĂ€ldigt utmanande att dela mer personliga saker offentligt, mycket har hĂ€rstammat ur undermedvetna mönster som jag förstĂ„r har försökt skydda mig. En annan del Ă€r att jag i min process för att ta fram nĂ„got ofta behöver dra mig undan och kontemplera nĂ„got, innan jag upplever att det kan uppstĂ„ nĂ„got som jag vill dela. Det vĂ€rsta jag vet nĂ€r det kommer till att skapa content Ă€r de gĂ„nger dĂ„ det kĂ€nns som att jag delar bara för att dela nĂ„got, men att det saknar substans, vilket Ă€r en högst subjektiv upplevelse – för jag har pĂ„ samma gĂ„ng ofta underskattat det jag har delat nĂ€r jag senare mötts av personer och mottagare som har delat hur vissa saker som jag har delat, har pĂ„verkat dem.

Om du Ă€r i uppstarten av ditt entreprenörskap och business kan det ta ett tag innan dina personer hittar till dig, och den perioden kan kĂ€nnas vĂ€ldigt “tyst” nĂ€r det kommer till respons och det kan bitvis kĂ€nnas som “what’s the point” med att jag lĂ€gger min energi pĂ„ att dyka upp och att synas. Paradoxen i detta Ă€r att för att rĂ€tt personer ska kunna hitta dig behöver du trĂ€na och lĂ€ra kĂ€nna din sanna röst och dela den.

Det som har hjĂ€lpt mig personligen med att dela mer Ă€r att komma ihĂ„g det jag just nĂ€mnt, men ocksĂ„ komma ihĂ„g vĂ€rdet i att göra allt detta – för sin egen process och resa. Att det Ă€r vĂ€rdefullt oavsett responsen och resultatet som följer. Du upptĂ€cker vĂ€ldigt mycket av dig sjĂ€lv och det du har att dela genom att bara göra det, och vĂ„ga synas i det du delar i bĂ„de stort och smĂ„tt och genom olika uttryck för dina tankar och kĂ€nslor. Den hĂ€r podden som du lyssnar pĂ„ nu Ă€r en del av mitt eget experiment runt att dela mig sjĂ€lv. SĂ„ lĂ„t oss prata om DIN story och vad du Ă€r hĂ€r för att dela, för du har en story, och faktiskt flera, Ă€ven flera som sker pĂ„ daglig basis.

Livet du har levt upp till denna punkt, och kursen du lever hĂ€r och nu Ă€r ditt meddelande till vĂ€rlden. Med riktad energi och intention blir detsamma din unika medicin till vĂ€rlden genom att du delar och förkroppsligar det du har lĂ€rt dig. Att reflektera över de olika berĂ€ttelserna du bĂ€r möjliggör ocksĂ„ att du lĂ€r kĂ€nna de olika lagren och urskilja vilka lager av berĂ€ttelserna som inte lĂ€ngre servar dig – vilket i sig hjĂ€lper att serva andra.

Vi har alla olika utmaningar nÀr det kommer till att dela vÄr stories och att ens uppfatta att vi alla har dem. Oavsett din erfarenhet som entreprenör, kreatör och contentskapare ser jag tvÄ huvudsakliga utmaningar till nÀr vi gÄr vilse runt vad vi Àr hÀr för att dela.

Vi utgÄr frÄn vad vi tror att andra vill och behöver höra.
Vi underskattar vÀrdet av vÄra upplevelser.

Den första utmaningen uppstĂ„r ofta med goda intentioner. PĂ„ den strategiska sidan, inom marknadsföring, kommunikation och affĂ€rsmodeller har vi har fĂ„tt lĂ€ra oss att rikta vĂ„rt budskap och meddelande efter vĂ„r specifika mĂ„lgrupp och “kundavatar”. Ju mer nischat och snĂ€v box desto större sannolikhet att hitta jackpot i att fylla en marknad och en efterfrĂ„gan. “The riches are in the niches” Ă€r ett uttryck som enligt mig behöver ett mer nyanserat perspektiv.

Jag tror absolut pÄ vÀrdet av att vara tydlig med vem du Àr och vad du gör, och lyhörd för vilka du talar med, men det behöver tas hÀnsyn till mer Àn sÄ. Vanligtvis Àr detta det första vi gör nÀr vi sÀtter igÄng vÄr business, och det utvecklas med tiden. Jag sjÀlv anvÀnder processer för att hjÀlpa mina klienter att definiera detta men det formas i samband med ens unikhet, drömmar och story. Missen uppstÄr alltsÄ nÀr vi inte utgÄr frÄn oss sjÀlva nÀr vi sÀtter dessa ramar.

MÄnga gÄnger kan det kÀnnas obekvÀmt och utmanande att rikta oss i vÄrt budskap och mÄlgrupp, sÄ vi försöker att tala till sÄ mÄnga som möjligt. Det kommer ofta ur en underliggande rÀdsla att boxa in oss, att bli exkluderade, missförstÄdda och kritiserade.

Enligt lagen om vibration kommer du alltid att skapa eller dra till dig mer av den frekvensen du befinner dig i. Med detta i bakgrunden innebĂ€r det att den du Ă€r och Ă€lskar att vara i processen att bli mer av, redan har en mĂ„lgrupp som kommer att resonera med precis det. Det kan vara lĂ€tt för vĂ„rt ego och undermedvetna att inbilla oss att vi behöver anamma hur vi tror vi behöver föra oss, vad vi behöver sĂ€ga, vad vi behöver stĂ„ för och sĂ€lja, för att kunna “hitta” vĂ„r mĂ„lgrupp.

SĂ€tt dig in i kĂ€nslan hĂ€r och nu att du vĂ„gar lita pĂ„ att du redan har din grupp av mĂ€nniskor som behöver precis det du Ă€r, som du delar, pĂ„ sĂ€ttet du vill dela det och de kan knappt vĂ€nta pĂ„ att komma in i din vĂ€rld. Om du vet att varje ord, tanke och kĂ€nsla du delar redan Ă€r guld i din drömklients hjĂ€rta, kĂ€nns det inte lĂ€ttare att dyka upp dĂ„? Och sĂ€ga det du VILL sĂ€ga, pĂ„ DITT sĂ€tt, lĂ„ta det vara en del av dig – istĂ€llet för att fortsĂ€tta lĂ€gga band pĂ„, anpassa och fĂ„ nĂ„got att lĂ„ta pĂ„ ett visst sĂ€tt.

Det ena Àr att du tar Àgarskap över vem du Àr och vÄgar ösa frÄn den platsen för att annat i sin tur ska kunna ösa in i ditt liv. Det andra Àr att du fortsÀtter slÀta över det du Àr menad att dela, pÄ ett sÀtt som kÀnns forcerat och som i bÀsta fall leder till framgÄng som hÄller en stund eller som slutar upp med att kÀnnas off pÄ nÄgot sÀtt i alla fall.

NÀr du kommer i kontakt med vem du Àr och öppnar upp för vad Àn som vill manifesteras genom dig och ditt unika uttryck, kan du bjuda in strukturen i form av ord och olika containrar för att bjuda in andra till det. Strukturen av att kunna berÀtta vilken lösning och transformation du hjÀlper med, för vem och pÄ vilket sÀtt, blir aktuell först nÀr kontakten med dig sjÀlv har fÄtt en grund.

Ibland kan försöket att definiera oss sjĂ€lva i vĂ„r service leda till en djupare förstĂ„else för vem vi Ă€r. NĂ€r vi börjar lĂ€gga det mer “ytliga” pusslet vĂ€cks tankar, emotioner och associationer som ger ledtrĂ„dar om vad som Ă€r oss sjĂ€lva, och vad som Ă€r nĂ„got annat, pĂ„ ett djupare plan. Genom att börja lĂ€gga pusslet och nysta i din story har du plötsligt mer tillgĂ„ng till data och information att destillera till kĂ€rnan av din sjĂ€lsledda business. MĂ„nga gĂ„nger Ă€r denna delen av resan lika transformerande för Ă€garen och entreprenören att genomgĂ„ som de produkter, alster och tjĂ€nster som skapas dĂ€refter. Och den processen Ă€r under stĂ€ndig förnyelse, precis som du och allt runt oss.

Vi kan alltsÄ göra saker i olika ordning men det ena blir inte lika, om nÄgonsin, komplett utan det andra. Görandet och varandet, det maskulina och det feminina, flödet och strukturen. Din relation med dig sjÀlv och hur det speglas i det du kommunicerar samt vad det för med sig. Allt detta Àr sÀrskilt betydelsefullt för dig som vill leva som ditt mest autentiska jag, och att din service och hur du spenderar detta liv kÀnns meningsfullt och utvecklande för dig och de du berör.

Det finns mÄnga olika sÀtt att undersöka och börja formulera dina stories och erfarenheter för att bli nÄgot av en tydlig service, struktur och del av ditt unika varumÀrke. Jag sjÀlv anvÀnder bland annat Human Design, Gene Keys och djupgÄende analys genom samtal för att hjÀlpa destillera fram och konkretisera detta. Jag tror inte att stories, erfarenheter och kunskap har vÀrde enbart i form av en business, i entreprenörskap eller personligt varumÀrke. Att omsorgsfullt dela allt detta Àr vÀrdefullt vem du Àn Àr, för det Àr samma sak som att dela ditt unika uttryck vilket i sig fyller en större mening i det stora hela.

VÄra stories och vÄrt unika uttryck Àr ackumuleringen och transmutationen av ofta intensiva upplevelser. Genom smÀrta och kÀrlek. Kornen du har plockat genom att pÄ nÄgot sÀtt plockat isÀr hÀndelsen, tolkningen och lÀrdomen. Det Àr i sig en vÀldigt sÄrbar process dÄ transmutation inte Àr möjlig förrÀn vi vÄgar ta in bÄda polerna av en upplevelse. Vi kan inte dela den servande lÀrdomen förrÀn vi har stirrat det som skaver i vitögat (som min fantastiska vÀn Petra skulle uttrycka det).

Jag tror att du som lyssnar sĂ€kert har nĂ„gon erfarenhet dĂ€r du har delat nĂ„got som du kĂ€nt Ă€r enormt personligt, som har kĂ€nts sĂ„rbart, oavsett i skrift eller till en annan person – och du har kĂ€nt hur tyngden i det hela har lyfts genom den simpla akten att dela det. Du har sĂ€kert ocksĂ„ en upplevelse eller flera av hur befriande det Ă€r och hur vĂ„rt hjĂ€rta kan bulta sĂ„ för de som vĂ„gar dela av sig sjĂ€lva autentiskt och sĂ„rbart. Din sanning Ă€r din, och nĂ€r du kan dela och blotta den med förstĂ„elsen och uppskattningen av att vi alla har vĂ„r respektive sanning, kan nĂ„got nytt skapas. Du behöver aldrig övertyga nĂ„gon, bara leva som dig – för att leva som dig med dess mest sanna innebörd Ă€r och sprider kĂ€rlek.

Allt du har genomlevt har alltsÄ en potential att vara precis det som du ska dela, frÄn det mest omtumlande till det mer triviala. MÄnga gÄnger kan vi tro att vi inte har nÄgra signifikanta upplevelser att dela, men det betyder inte att dina till synes triviala upplevelser kan ha en signifikant mening och impakt pÄ den som hör. Precis lika unik som dig Àr ditt perspektiv lika unikt och betydelsefullt, vad gÀller bÄde stort och smÄtt.

Det du delar behöver inte heller enbart letas ur ditt förflutna, för ditt förflutna existerar i denna stund, i nuet – sĂ„ istĂ€llet för att frĂ„ga dig sjĂ€lv – vad kan jag dela av vĂ€rde? FrĂ„ga dig sjĂ€lv hellre nĂ„got i stil med, vad kĂ€nns mest Ă€kta eller levande just nu? Om du inte kĂ€nner att du har nĂ„got att dela, kan det vara vĂ€rdefullt att dela just det och den upplevelsen. Se till, som alltid, att connecta med din sanning pĂ„ ditt sĂ€tt sĂ„ kommer det du Ă€r hĂ€r för att dela att delas naturligt.

Jag ser livet som en Äktur som vi alla gör, ibland Àr den kort, ibland hÄller den pÄ lÀnge, det vi vet Àr att den gÄr upp och ner och har ett slut i den existens vi kÀnner till. Om jag ÀndÄ ska vara med om denna Äktur vill jag Ätminstone göra mitt bÀsta för att vara nÀrvarande i Àventyret och lÄta bÄde toppar och dalar bidra till att jag kan hÀnföras ur min förmÄga att vara med pÄ och för allt som ingÄr.

 

 

P.S För en mindre kondenserad version och “hela kakan” – lyssna pĂ„ podden Business Med SjĂ€l – Episod 8.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *