Minnet Àr tydligt. Det brann i min bröstkorg samtidigt som tÄrar började leta sig ner lÀngs mina kinder. Reaktionen var sÄ ovÀntad och kastade min uppfattning av kontroll ur balans, men jag fortsatte lÀsa. Darrande lÀpp och en kÀnsla av att nÄgon just precis hade lagt fram mitt inre och mitt förflutna pÄ ett bord, redo att bevittnas, med en förstÄende och kÀrleksfull blick. Med en lÀskig precision och klarhet. Det var som om Är av uppdÀmda tankar och emotioner frigjordes över bara en stund. Hur Àr detta möjligt tÀnkte jag.

 

Fram tills det hĂ€r laget var min kĂ€nsla att jag hade testat allt. Jag hade testat att driva egen business genom mindset, action och strategier. Testat att omsĂ€tta allt jag lĂ€rt mig om personlig utveckling. LĂ€rt mig den digitala affĂ€rsmodellen, att skapa sĂ€ljsidor, nyhetsbrev, redigera content för sociala medier, projektledning, övertygande sĂ€ljmetodik, kommunikation och sĂ„ vidare. Min kalender var fylld av block och to-do’s.

 

Jag har sedan dess ocksĂ„ testat att, under en lĂ€ngre period, driva business genom att vara mer mindful, flödande och utforskande. Genom att meditera, vara ute i naturen, utforska bortom det materiella, studera urĂ„ldriga lĂ€ror, medvetande, transcendens och förkroppsligande. Jag minns att jag tĂ€nkte att det hĂ€r mĂ„ste vara “det”, och fortsatte vara i min mer feminina energi, nĂ€stan undvikande av den maskulina energin dĂ„ den hade drivit mig till att tappa sjĂ€lvförtroendet lite och passerat mina egna grĂ€nser.

 

Jag har testat att driva business pĂ„ det konventionella sĂ€ttet och att göra det pĂ„ det mer okonventionella sĂ€ttet. Framför allt har mönstret varit att jag har försökt, genom bĂ„da dessa tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt, att plocka det sĂ€tt (lĂ€s: nĂ„gon annans sĂ€tt) av vad som “verkade bĂ€st”.

 

Mycket fungerade tillrĂ€ckligt men det kĂ€ndes som om jag aldrig riktigt fick till det. Även om jag fick bra resultat fanns det alltid nĂ„got som inte var i linje med mitt inre och sĂ€tt att vilja göra saker pĂ„. Jag sökte alltid efter nĂ€sta pusselbit utanför mig sjĂ€lv. NĂ€sta kurs, nĂ€sta mentor, nĂ€sta workshop, program, bok, person, metod och sĂ„ vidare. Ändlösa timmar av studier, praktik och utforskande. NĂ„got som var och fortfarande Ă€r otroligt roligt men som vid denna tid mestadels drevs av press att försöka lösa och fixa min situation. Att “fixa” mig.

 

Efter en lĂ„ng tid i ytterligheten av det ena och sedan det andra hade jag sakta börjat tappa hoppet pĂ„ min dröm om att skapa ett liv pĂ„ mina villkor, pĂ„ alla plan. Jag intalade mig att det inte Ă€r hela vĂ€rlden att gĂ„ tillbaka, att ta ett traditionellt jobb igen och nöja mig livet ut, att jag kanske inte var gjord för att skapa nĂ„got eget – men mitt inre protesterade – tydligt.

 

PÄ vÀg hem frÄn en lÀngre lunchpromenad lyssnade jag pÄ en podcast runt entreprenörskap, spiritualitet och manifestation och nÄgot fÄngar min uppmÀrksamhet. Jag lyssnar ofta pÄ poddar och snappar upp vÀldigt mycket men denna gÄng hÀnde nÄgot sÀrskilt.

 

Jag visste inte varför det var nÄgot sÀrskilt, men hela min uppmÀrksamhet riktades mot att börja kolla in vad det handlar om. Vad Àr detta Human Design de pratar om, och varför drar det mig sÄ kraftigt?

 

Vid första anblick fÄr jag till mig att Human Design Àr ett system för att förstÄ och upptÀcka dig sjÀlv pÄ ett djupare plan. Genom att fylla i nÄgra uppgifter om dig sjÀlv, fÄr du fram en personlig karta som Àr som ditt eget blueprint för vem du Àr och hur du Àr hÀr för att verka.

 

Till skillnad frĂ„n andra försök att intensivt leta nĂ€sta “rĂ€tta” steg, kunskap och action, kĂ€ndes detta utforskande mer drivet av lust och nyfikenhet. Jag plockar fram min personliga karta för att fĂ„ reda pĂ„ mer om min design. Och det Ă€r hĂ€r det hĂ€nder.. Stunden jag först beskrev. DĂ€r jag blev helt golvad.

 

Human Design Ă€r i grunden ett system och verktyg för differentiering. Och med andra ord ett fantastiskt sĂ€tt att förstĂ„ och stĂ€rka det högst unika med dig. Det Ă€r ett massivt och komplext system av Ă€ndlösa lager av sammanföringen av urĂ„ldriga med moderna lĂ€ror. Det kinesiska 3000-Ă„r gamla I-Ching “Book of Change”, hinduiska chakrasystemet, kabbalah livets trĂ€d och astrologi möter kvantmekanik, astronomi, genetik och biokemi.

 

Grundaren Ra Uru Hu framtog systemet Är 1987 och Àgnade resterande Ären av sitt liv Ät att förfina, lÀra ut och dela innehÄllet. Det var frÀmst menat som en inbjudan att utforska och experimentera med mekaniken av din natur, för att expandera ditt medvetande och hitta exakt vad som fungerar för dig och vad som Àr din plats i det stora hela. Med tiden har olika integreringar av systemet möjliggjort en otroligt praktisk anvÀndning och anvÀndarmanual för att upptÀcka hur du bÀst navigerar ditt liv, din hÀlsa, din business, ditt förÀldraskap, relationer och sÄ vidare.

 

Det talar om dina personlighetsdrag, unika gÄvor, eventuella blockeringar och hur din energikonfiguration verkar. Det talar om vad du bÀr med dig undermedvetet och mer medvetet. Vad som Àr din sanna natur, din sanna röst och var du kan ha haft lÀttare att bli formad att tro att du behöver vara pÄ ett annat sÀtt.

 

Sedan jag upptÀckte Human Design fortsatte jag att studera och experimentera med det under lÄng tid innan jag verkligen fattade vilket guld det bar pÄ att börja implementera, inte bara för mig sjÀlv, utan Àven i arbetet med mina klienter. Personer som vill forma ett entreprenörskap och business runt sitt unika sjÀlvuttryck, kreativitet och kunskap och vara av meningsfull service samtidigt som de formar ett liv med mer det de Àlskar.

 

Jag har sett sĂ„ tydligt hur du kan ha vĂ€rldens bĂ€sta service och produkt eller system satta pĂ„ plats och Ă€ndĂ„ inte bryta igenom till dina drömklienter. Din energi som skapare och entreprenör kommer alltid att vara det som Ă€r grunden till hur resten faktiskt fungerar. Precis som grunden till ett hus, som behöver vara stabil, behöver ditt personliga varumĂ€rke i din business vara stabilt – annars fĂ€rgas resten och faller ofta till slut som ett korthus om det förbises.

 

Bland sÄ mÄnga tjÀnster, produkter, kurser och röster bland personliga varumÀrken blir det extra viktigt att anvÀnda det som faktiskt sÀrskiljer dig, och det Àr DU. MÀnniskor köper dig, det du stÄr för och den unika mixen du bÀr och erbjuder frÄn det.

 

Ditt personliga varumĂ€rke Ă€r alltsĂ„ kĂ€rnan av dig. DĂ€rför behöver du kĂ€nna dig sjĂ€lv, pĂ„ riktigt, och jag har hittills inte stött pĂ„ ett system eller verktyg som kan serva nĂ„gon i det Ă€ndamĂ„let sĂ„ tydligt som detta. Sedan Ă€r det fantastiskt roligt ocksĂ„, Ă€ven om det inkluderar att upptĂ€cka mycket med dig sjĂ€lv som kanske först gör ont ocksĂ„. Delar av dig sjĂ€lv som du tryckt ner, tryckt undan, som du trott inte har nĂ„gon plats eller som andra lĂ€rt dig inte Ă€r vĂ€lkommen – men som i sitt högsta uttryck Ă€r din absoluta vĂ€n och kraft.

 

Det mest utmanande som sjÀlsledd entreprenör Àr ofta att vÄga lita pÄ att du Àr EXAKT det du behöver för att leva EXAKT som du vill, att skapa det du vill, pÄ ditt mest unika, uppfyllda sÀtt. Human Design Àr ett konkret sÀtt att tala om det som kan kÀnnas vÀldigt icke-konkret. Framför allt Àr detta ett system som pekar och ger tillbaka kraften till DIG, inte nÄgot externt. Jag tror inte pÄ metoder, mentorer, coacher, strategier och lÀror som medvetet eller omedvetet försöker fÄ sig sjÀlva att verka oumbÀrliga för din framgÄng.

 

Allt kan agera som en guide, om du hÄller det med en lÀtthet och verkligen lÀr kÀnna hur du urskiljer vad som servar dig och inte. Du kan behöva lÀra dig saker, fÀrdigheter, ta rÄd, hÀmta inspiration och sÄ vidare, men om du tar in dessa frÄn en plats av att du inte tror att du Àr tillrÀcklig nog att skapa nÄgot frÄn dÀr du Àr och den du redan Àr, kommer du alltid att fortsÀtta jaga nÄgot och skapa mer av samma omstÀndigheter.

 

Ett bra verktyg, metod, guide, coach eller lĂ€ra, pĂ„minner dig om att du Ă€r kraft. Human Design mĂ„ vara vĂ€ldigt systematiskt och konkret, men det har inte nĂ„gon som helst avsikt att sĂ€tta dig i en box. Du behöver inte “tro” pĂ„ nĂ„got, för att utforska att ge dig sjĂ€lv möjligheten att skapa och leva det du vill.

 

Allt som Àr skapat av mÀnniskan kommer ocksÄ automatiskt att inrymma vissa begrÀnsningar i sprÄk och de tolkningar som görs, nÀr vi pratar om saker som Àr förbi vÄr uppfattning att nÄgonsin beskriva. Vi kan komma tillrÀckligt nÀra för att det ska leda till nÄgot större och stÀrkande. 

 

Till en början var jag vĂ€ldigt tveksam till att börja tala om mitt anvĂ€ndande och studerande av Human Design, för jag var nĂ„gonstans rĂ€dd att bli placerad i ett fack. Att jag har tappat det. Att jag har “gĂ„tt och blivit spirri”, eller tillskrivit mig nĂ„gon religion. Framför allt dĂ„ jag kommer frĂ„n en vĂ€ldigt akademisk, vetenskaplig och idrottsmedicinsk bakgrund som har avslagit allt som jag dömde som “flummigt” dĂ„. Vilket blir lite ironiskt idag nĂ€r till och med forskning och vetenskap ger stöd till det icke-materiella – med andra ord det spirituella. Det plan av frekvenser som vi inte kan uppfatta med vĂ„ra egna 5 sinnen.

 

Och nĂ€r vi Ă€ndĂ„ Ă€r pĂ„ “den bollen”. För mig Ă€r spiritualitet INTE lika med religion, lĂ„ngt ifrĂ„n Ă€ven om de delar mĂ„nga inslag – precis som allt annat.

 

Spiritualitet betyder egentligen i dess mest korta och koncisa mening det icke-materiella. Det som bryggar multidimensionella aspekter med en dragkraft att försöka kĂ€nna och förstĂ„ den intelligens, den livskraft och det högre medvetandet som genomsyrar och vĂ€ver allt liv. HĂ€r ingĂ„r bĂ„de du och jag som ett av oĂ€ndliga uttryck av denna intelligens, livskraft, kĂ€lla eller medvetande – vilket namn du Ă€n vĂ€ljer för detta.

 

Det blev en riktig side-note dÀr. Men det kÀnns viktigt att förmedla just för att det var en av mina största begrÀnsningar till att verkligen börja serva andra mÀnniskor, dig, pÄ det sÀtt som jag vill och kan. Att vÄga tala om det som mÄnga kÀnner men inte talar om.

 

Human Design Àr ett verktyg som jag anvÀnder i min business och tjÀnster, just för att det pÄminner dig om vem du verkligen Àr och din oÀndliga potential. Jag Àr mitt i mitt eget experiment hÀr men tillrÀckligt lÄngt in för att kunna sÀga att ögonblicket du helhjÀrtat tar in dig sjÀlv som den kreatör du Àr, Àr samma stund som barriÀrer sprÀngs och nya fantastiska möjligheter kommer in och ger upphov till en helt ny verklighet.

PÄ det hÀr viset förÀndrar du vÀrlden, genom att förÀndra din egen.

P.S För en mindre kondenserad version och “hela kakan” – lyssna pĂ„ podden Business Med SjĂ€l – Episod 4.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *