Det Ă€r vĂ€ldigt lĂ€tt, inte bara som entreprenör och kreatör, att lĂ„ta sig förföras in i hela konceptet runt att hela tiden ta action. Att vara en doer Ă€r nĂ„got vi har fĂ„tt lĂ€ra oss Ă€r en hedersmedalj att stoltsera med och som Ă€r “ett mĂ„ste” för att vara och bli framgĂ„ngsrik.

 

Det Àr en vÀldigt maskulin energi, en stark drivkraft med tydlig riktning, kapabel och orubblig i sitt uttryck och den möjliggör ett resultat i form. NÀr jag anvÀnder ordet maskulin syftar jag inte pÄ nÄgot kopplat till biologiskt kön, utan snarare en energi som vi alla bÀr inom oss.

 

Vi bĂ€r likasĂ„ ocksĂ„ en feminin energi, som lyssnar in, som förkroppsligar, som ser och skapar potential av det till synes tomma. Den spelar pĂ„ ett plan som inte upplevs lika konkret i vĂ„r fysiska existens. Det Ă€r samma energi som genom historien har fĂ„tt utstĂ„ mycket smĂ€rta, mĂ„nga utmaningar och inte blivit premierad eller förstĂ„dd – oavsett vem du Ă€r som uttrycker denna energi.

 

Om du nÄgonsin brottas med att vara produktiv, har svÄrt att kÀnna dig tillrÀcklig, har en kropp som sÀger ifrÄn och en energi som Àr ojÀmn eller resultat som uteblir, kan de perspektiv som följer hÀr nu vara vÀndningen till att du slutar ifrÄgasÀtta dig sjÀlv eller testar nÄgot nytt som sÀtter dig pÄ en helt annan kurs. Och Àven om du hört detta Àr jag sÀker pÄ att pÄminnelsen aldrig blir gammal. Kunskap blir visdom först nÀr vi börjar leva informationen som vi tar in.

 

Det Àr min största intention att förse dig med tankar, koncept, verktyg, energi och idéer som stÀrker dig och som hjÀlper dig att forma ditt drömliv, dÀr varje stund Àr din och dÀr din vision kommer till liv och skapar positiva ringar pÄ vattnet.

 

För att veta nÀr du ska ta action och nÀr du inte ska ta action finns det tvÄ saker att kÀnna till och checka in med hos dig sjÀlv.

 

Action VS Inspirerad action.

 

Det Ă€r inte svĂ„rt att hĂ„lla sig sysselsatt idag. Det Ă€r inte heller svĂ„rt att lĂ€gga energi pĂ„ “fel” saker dĂ„ det onekligen kĂ€nns vĂ€ldigt stĂ€rkande att vara nĂ„gon som gör mycket. DĂ€rför behöver vi skilja pĂ„ att utföra och kvaliteten av vad vi utför och hur det adderar till den större bilden. Det vill sĂ€ga DIN bild, dina mĂ„l, din vision och dina drömmar.

 

Inspirerad action adderar till din vision och vad som skapar vÀrde pÄ riktigt för dig. NÀr du Àr i kontakt med din sanning brukar inspirerad action vara den naturliga följden. Drivkraften kommer tydligt inifrÄn.

 

Inspirerad action uppstĂ„r nĂ€r du kan balansera och vĂ€xla mellan att göra och att “inte göra”. Att vara i och med den maskulina energin och den feminina energin. Att kunna lĂ€ra kĂ€nna nĂ€r den ena blir dominant och nĂ€r det Ă€r nĂ„got som servar dig eller nĂ€r dess dominans Ă€r utlöst frĂ„n yttre pĂ„verkan, press, rĂ€dsla eller oro.

 

En bra ledtrĂ„d för att veta om du gör nĂ„got som inte Ă€r i linje med din sanning, som Ă€r action men inte inspirerad action, Ă€r att det finns en tyngd i det hela som kĂ€nns olustig, omotiverande eller kommer frĂ„n en plats av “jag borde..”.

 

Den andra saken du behöver kÀnna till och kÀnna in för att veta nÀr du ska ta action och nÀr du inte ska ta action Àr:

 

Produktivitet Àr ombytligt och inte konstant.

 

Bara nĂ€r du hör ordet produktivitet Ă€r jag sĂ€ker pĂ„ att ett tydligt associationstĂ„g gĂ„r igĂ„ng hos dig om vad det Ă€r och vad det inte Ă€r. Även med en hög medvetenhet kan vi agera frĂ„n undermedvetna kopplingar om vad det Ă€r och vad vi bĂ€r med oss emotionellt sedan tidigare.

 

SĂ„, nĂ€r Ă€r du produktiv? Och nĂ€r Ă€r du “inte produktiv”? Finns det nĂ„got som dömer dig nĂ€r du “inte Ă€r produktiv” – och vad handlar det om?

 

Under de senaste Ă„ren av min entreprenörsresa och inre resa har jag fĂ„tt möta, ruska om, skala av och omfamna vad produktivitet verkligen innebĂ€r. Jag kan bara svara pĂ„ vad det Ă€r för mig men jag ser vĂ€ldigt mĂ„nga, inklusive klienter, som brottas med att kunna kĂ€nna lugn i perioder dĂ€r det “inte hĂ€nder sĂ„ mycket”, dĂ€r det inte tas mycket action eller produceras “nĂ„got tydligt”. Att inte lĂ„ta det externa och den upplevda passiviteten betyda nĂ„got nedbrytande om dig, din karaktĂ€r, kapacitet och om vad som Ă€r möjligt.

 

Det jag har lĂ€rt mig Ă€r att vad som Ă€r produktivt för mig just nu inte nödvĂ€ndigtvis Ă€r samma som igĂ„r, förra Ă„ret eller vid ett liknande scenario. Faran uppstĂ„r först nĂ€r vi antar att produktivitet bara har en skepnad eller uttryck och nĂ€r vi till exempel blir stressade av att sakta ner, pausa, byta riktning eller göra nĂ„got helt annat Ă€n vad som stĂ„r pĂ„ vĂ„r “att göra-lista”.

 

De mest produktiva stunderna i mitt liv har varit stunder nĂ€r jag har gjort motsatsen till vad min hjĂ€rna och ego eldar pĂ„ mig att göra. Vad jag “borde” göra men dĂ€r det funnits ett tydligt motstĂ„nd eller dĂ€r energin saknats (Ă€ven om jag försökt pressa förbi den). Och som jag nĂ€mnde i förra episoden; din energi kommer först. Det Ă€r den absoluta grunden för allt annat.

 

Produktivitet blir produktivt först nÀr det finns en harmoni och flexibilitet i vad den utgör, beroende pÄ var du Àr, och hur inlyssnande du kan bli till vad du verkligen behöver.

 

Innan vi knyter ihop denna episod vill jag nÀmna att det finns en form av passivitet som bara du kan avgöra sjÀlv om den servar dig eller inte. För det Àr nÀmligen lÀtt att hamna i den ena extremen och rÀttfÀrdiga den som en slags försvarsmekanism. LÄt mig ta ett exempel.

 

Precis som att vi kan distrahera oss sjÀlva frÄn den större bilden genom att ta massa actions kan vi ocksÄ hamna pÄ en plats dÀr vi inte tar nÄgra actions alls. FrÄgan Àr dÄ om du gör det som ett naturligt sÀtt att hedra dina egna cykler av energi, eller om du gör det för att du i grund och botten skjuter upp nÄgot eller Àr rÀdd för att göra fel eller hur du blir uppfattad av andra.

 

En annan utmaning kan vara att du har varit en prestations- och leveransmaskin under sÄ lÄng tid att ditt nervsystem inte pallar varken passivitet eller aktivitet. Ett moment 22. Det blir stressat av att inte göra, men det kan ocksÄ trots all logik fÄ panik av att fortsÀtta pressa förbi sina egna grÀnser eller fortsÀtta lÀgga energi pÄ nÄgot som inte kÀnns upplyftande eller meningsfullt. Ofta Àr detta ett tecken pÄ att du omsorgsfullt behöver landa i dig sjÀlv och ge dig tid och den sjÀlavÄrd som behövs för att balansera ditt inre och yttre.

 

Relationen till oss sjÀlva speglas alltid i vÄr yttre verklighet. Passivitet kan vara förlamande, eller den exakta, fantastiska grogrunden till rÀtt action, inspirerad action. Vad hÀnder om du experimenterar med att omfamna och njuta av stunder eller perioder som till synes stÄr stilla? VÄgar du kultivera och hedra din glÀdje, nyfikenhet och passion Àven dÄ? Kan du kÀnna tillit?

 

MÀrkliga, helt underbara saker hÀnder nÀr vi lÀr oss dansa med att göra och att inte göra och att vi ger oss sjÀlv tillÄtelse och uppmuntrar oss sjÀlva att se njutningen och platsen hos bÄda. Om du upplever nÄgot just nu som du inte trivs med, vet dÄ att enligt lagen om polaritet och i en vÀrld av konstant dualitet, finns Àven motsatsen till det du upplever, tillgÀnglig i detta nu.

 

SĂ„, nĂ€sta gĂ„ng du upplever att det finns eller vĂ€xer ett motstĂ„nd i dig, dĂ„ du inte vet vad du ska göra eller OM “göra” ens ska vara i fokus: kom ihĂ„g att det Ă€r en kĂ€rleksfull signal att kĂ€nna in, med fullstĂ€ndig öppenhet och Ă€rlighet, var ditt inre Ă€r just nu och kĂ€nna tacksamhet över möjligheterna det kan visa dig om du slĂ€pper in dem utan att vara hĂ„rd med dig sjĂ€lv.

 

Att ta action frÄn en inspirerad plats Àr att ta action frÄn en inspirerad sjÀl som vet att den Àr vÀrdefull och kraftfull oavsett.

 

 

P.S För en mindre kondenserad version och “hela kakan” – lyssna pĂ„ podden Business Med SjĂ€l – Episod 2.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *