Med tiden blir vi klokare.. 🦉 Det blir åtminstone lättare att titta tillbaka och förena punkterna i ens liv, hur de hör ihop och hur de lirar i det stora hela. Ganska tidigt i min karriär som personlig tränare började en naggande känsla av viss uppgivenhet, näst intill frustration växa fram. Att vara personlig tränare skulle innebära en möjlighet att lära sig massor om träning, kroppen, hälsa och människan. Det skulle innebära att förena något jag älskar att göra med något annat jag älskar. Att få djupdyka i ett av mina stora intressen och samtidigt hjälpa andra att nå en bättre hälsa. Bra deal visst?? 🙌 Det kändes så fel när det visade sig att min stora farhåga visade sig vara sann för mig..

Stunden jag har med dig som klient på gymmet är fantastisk, även de mest prövande passen och stunderna. Vi har chansen att ta pulsen på dig, inte bara fysiskt, utan även få en liten inblick i din livspuls. Du kommer kanske till mig med stora drömmar om att efter många försök äntligen sätta din hälsa först och på plats 🥇. Ju mer inblick du ger mig i varför du kanske är på en plats där du inte trivs, både fysiskt och mentalt, desto mer vill jag investera i varje minut. Du gör ett toppenjobb med mig på gymmet, men någonstans i bakhuvudet vet jag att du mest sannolikt kommer att få kämpa med så mycket utanför – där jag inte kan vara ett stöd som ”fysiskt bunden” personlig tränare. 😶

Det är ett orimligt ansvar att ta men jag kan inte riktigt låta bli. För en del handlar PT-passen om att hitta nycklar i sin träning, att hitta nästa nivå, att komma igång eller få lite inspiration – och det fungerar väldigt bra ⭐. De personer som kommer till mig, som antingen lite motvilligt eller öppenhjärtat delar sitt historiska bagage kring sin hälsa, sin kamp i nuläget, sitt bristande självvärde – vet ni vad jag önskar? 😳

Jag önskar jag fick hoppa ner i en lätt liten ryggsäck bakom ditt öra och följa med dig de stunder där du möter dina demoner utanför gymmet. Stunder när du inte förmår dig att ge dig själv det du behöver eller våga älska dig själv såsom du alltid har förtjänat ♥. Det är inte alls säkert att jag hade lyckats men är det något som grillar mig bitvis är det just hur opersonlig personlig träning kan vara i fall som inte handlar om ”optimering”. 🤔

Min stora farhåga som blev sann är stunden jag insåg att som personlig tränare kan du göra ditt allra bästa – utan att det alls räcker till.

Det fina i denna insikt, för att koppla tillbaka till första meningen om att kunna se saker mer klart med tiden, är att det lett mig till resan jag är på nu, som både fysisk och mental coach. Det har öppnat dörrarna för mig att verka på fler ställen för att hjälpa dig även utanför gymmet, där majoriteten av tiden läggs och grunden till resultat sker. 💯

För att vara väl invigd och medveten om kraften i att ta ansvar för och styra upp sin kost och träning, det fysiska välmåendet, lämnar det ändå en del att önska. Vår hälsa är verkligen multidimensionell. Detta får det att snurra till sig lite i mitt huvud nu när du mest troligt översvämmas av inlägg och uppmaningar att sätta nyårslöften, att grabba tag i fötterna på år 2022 nu direkt, alla möjligheter du har när det kommer till att vända eller att vässa kritan. 🤯🎆

Jag vill att du äter och tränar på ett sätt som hjälper dig till ett bättre välmående, vår energi är grunden till hur vi spenderar vår näst viktigaste resurs – tid. MEN..

..om det är någonting mitt hjärta önskar att du riktar all kraft mot år 2022 (och hädanefter) så är det att damma av ditt självvärde – dagligen.

Jag vet att om du gör det kommer det mesta att lägga sig i linje för vad ett riktigt fint liv är, insida-utsida, för dig. Hitta sätt att göra detta på som passar dig, eller ta hjälp! Personbästa i träningen ska inte underskattas men kom ihåg att även sätta personbästa i att känna livet utöver. 😃♥

Tack för att du läser, delar och kommenterar! 💙 Var har ditt självvärde hindrat dig mest hittills? 👇💬

Ett svar

  1. Träning är en “liten” del i livet men har en stor betydelse för just livet och välmåendet.
    Den andra delen av livet….för en del “livets hårda skola” eller bara vars och ens vardag och vedermödor påverkar på olika sätt och det kan tidvis få inverkan på träningen och resan mot ett satt mål eller att bibehålla ett uppnått mål. Jag tror att man får tillåta sig att tillfälligt reducera kravbilden för att återfinna en harmoni och glädje parallellt med att man tar tag i “skoskaven” och kommer tillrätta med dessa oavsett det har med självbild eller annat att göra så att träningen för välbefinnande och hälsa får det utrymme som “behövs”!
    Det har inte så mycket med PT’ns personliga engagemang eller brist på utan andra bitar som mycket riktigt står utanför PT’ns kontroll.
    Kram/J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *