Så var det dags. Tiden på året som rymmer potential för en nystart, ett krafttag mot något som skjutits upp eller som aldrig riktigt påbörjats, nytt kapitel, ett nytt jag att möta världen. Dualiteten av detta mynt kallat nyår är inget nytt för oss. Potentialen och möjligheterna ovan är något vi egentligen har tillgång till i samma stund vi beslutar oss för något och gör en första akt eller tanke i dess riktning. Ändå känns det otroligt lockande att sätta ett startdatum i samband med att vi får vända blad på ett år – trots kännedomen om nyårslöftens varighet.

Vill du sätta löften till dig själv med hållbarhet? Sätt då inga nyårslöften, följ istället guiden nedan.

Innan vi hoppar in i guiden för dina framgångsrika löften behöver vi några rader till – för att förbereda dig på uppgiften. Det är nämligen inte alla som kommer att orka att göra den. Eftersom du läser denna text vet jag att du inte är en av dem, du kommer att avsätta tiden för dig själv. Om du länge gått runt och hoppats på att en lösning ska uppenbara sig, vet med dig att den lösningen finns redan inom dig och behöver tid och energi för att plockas fram. Något som bara du kan göra.

Visste du att om vi skulle stanna en hejdundrans massa folk på stan, världen över, och fråga hur många som vet vad och var de vill och hur många som faktiskt skriver ner sina mål – skulle procentsatsen ligga någonstans kring 1 %? Med all tung forskning bakom målsättning och vad som ökar sannolikheten att lyckas uppnå sina mål – borde det inte vara fler som använder dessa beprövade strategier? Genom att ge dig själv tiden att verkligen fundera och SKRIVA ned detta har du ökat dina chanser markant. Att skriva kräver att du blir tydlig och det ger dig möjligheten att reflektera, repetera och utvärdera. Att veta mer om dig själv, vad du vill uppnå och hur du vill leva ger klarhet.

Att inte ha klarhet i var du vill nå och hur du vill leva ditt liv är lite som att försöka köra till jobbet med igenfrostade rutor – det kan gå bra, men sannolikheten är stor att du hamnar på någon helt annan plats än dit du ville.

Att fundera lite snabbt och övergripande är lika precisionsrikt som att försöka prickskjuta med hagelbössa. Du förstår! Klarhet är en av de mest återkommande faktorerna bland de mest framgångsrika i världen. Framgång i den formen som inte innebär avkall på dennes hälsa, relationer, karriär eller mening. Största genvägen finner vi i att göra som de som lever de liv vi också vill leva – med samma grundvärderingar.

NU KÖR VI!

Börja med att avsätta 40 min då du sätter dig ostört med block och penna. Med ostört menas att du minimerar risken att dina tankar avbryts (hej tyst läge på mobiltelefonen – ner i en kökslåda). Ett litet glas vatten innan och på med lite musik som hjälper dig att fokusera. Detta block numrerar du sedan radvis från 1 till 80 (upp mot 100 om du vill festa till det ordentligt).

1.

2.

3.

4.

…80.

Sätt nu din kritiska hjärna i viloläge. På dessa 80 rader skriver du ner PRECIS allt du tänker att du vill ha, känna och uppleva i ditt liv. För mer kraftfull effekt skriver du som om du redan har/känner/upplever det. Exempelvis;

– Jag lever i ett fantastiskt hus vid en strand i Italien

– Min partner är den bästa jag vet och jag är den bästa min partner vet

– Jag driver flera företag som hjälper människor med X

– Jag tränar på gym 4 dagar i veckan

– Våra vänner och familj är ofta hitbjudna på middag

– OSV

Ja, du ska få ihop 80 av dessa. Varför så många? För att: genom att ge ett riktigt uttömmande svar kommer du också att ge dig själv en ärlig chans att hitta mönster och inspiration för vad din själ verkligen söker. En stor anledning bakom att vi inte fullföljer våra mål är för att vår målsättning inte kändes tillräckligt viktig för oss till en början. Om du inte får ner 80 st på dessa 40 min, lova då dig själv att anteckna 1-3 st per dag tills listan är komplett. När listan är komplett kommer du till nästa punkt.

Klar? Bra, snyggt jobbat!

Ringa nu in de 10 punkter som känns allra mest angelägna för dig. De punkter som talar till dig mest. Slutsteget är enkelt; skriv en ny lista med dessa 10 utvalda punkter. Sätt denna lista någonstans synligt, en plats där du ser dem varje dag. Vill du vara riktigt ambitiös fortsätter du vidare genom att arbeta med att sätta upp steg och strategier för att nå dessa mål MEN,

– det viktigaste är att du har denna lista och att både du, och framför allt ditt undermedvetna, nu har ett nytt sikte och en lista för att hämta kraft. Förutom kraften i detta har det visats att de flesta som skapar sådan tydlighet och placerar det i skrift uppnår det mesta, en del långt förbi. Det viktigaste är inte exakt vad du skriver ner, det viktigaste är att du får en bättre uppfattning om vad som är viktigt för dig och att du FAKTISKT siktar mot något.

Vi avslutar med en välkänd scen ur Alice i Underlandet av Lewis Carrol:

”Vill du vara snäll och tala om för mig vilken väg jag ska ta härifrån?”

”Det beror på vart du vill komma” svarade katten.

”Det spelar inte så stor roll..”, sa Alice.

”Då spelar det heller ingen roll vilken väg du tar”, sa katten.

Tack för att DU läser. Brukar du sätta nyårslöften? Skriver du ner dina mål? Berätta genom att lämna en kommentar nedan. 👇😄💙

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *