Låt oss röja undan svaret på titelns fråga direkt. JA, i grund och botten är du skapad för att vara magnifik, med samma grundmall som personen eller personerna som du verkligen ser upp till. *För den som inte växt upp i Sveriges norra delar är osvag ett annat sätt att hävda motsatsen till svag, det vill säga stark. Precis som med hälsa är graden av osvaghet hos dig helt unik och personlig – med vissa gemensamma drag. Detta inlägg hoppas jag hittar till dig som kanske känner dig riktigt svag, eller du som innerst inne känner att det finns så mycket du har hållit tillbaka inom – men no more! Det finns faktiskt bara EN sak som gör dig svag på riktigt… häng med nedan.

Först adresserar vi en tänkbar elefant i rummet. Är svaghet negativt? Svaghet kan på många sätt visa styrka. Att känna till sina svagheter, att medvetandegöra och arbeta med dessa är det viktigaste jobbet du kan göra för dig själv (och andra.. egentligen). När du visar dig sårbar kring dina svagheter är du den modigaste personen rummet. Om du tänker tillbaka på någon situation där du verkligen byggt respekt för någon – var det sannolikt när någon vågade dela något som kanske inte är så lätt att dela, någon som var autentisk?

När är du då svag på riktigt?

Om du tror att du är svag på riktigt – då är och blir det din sanning.

Du blir osvag om du väljer att vara eller bli det. Det är att ta fullständigt ansvar över sig själv och sitt liv – det finns nog inget starkare och alla kan göra det. Om jag skulle ställa dig frågan här och nu om när du känner dig riktigt osvag, när du känner dig stärkt? När känner du dig osvag i din kropp och vad tror du skulle öka den känslan? När känner du dig osvag i ditt arbete, i dina relationer, i din vardag?

Om du ändå tvivlar på att du är osvag, låt mig deklarera högt från toppen av mina lungor, det finns inget jag vet är mer sant än att du är starkare och mer osvag än du tror, vad du än tror. Om du har en villighet att utforska vad det innebär för dig, ligger världen för dina fötter. Det finns en anledning till att det finns människor, inklusive undertecknad, som har coachning som sitt livs syfte för det finns få saker som är vackrare än att se den tydliga kraften och glimten som uppstår i en persons ögon när den förstår sin essens, storhet och möjligheter. Sitt Osvaga Jag.

Ett axplock av min personliga definition av osvaghet:

Definitionen är levande och förändras iochmed att du förändras. För en person kan osvaghet innebära att ta sig ur sängen fler dagar än inte. Det viktigaste är att du plockar med dig att osvaghet är för alla, något att våga möta och forma till sitt eget och uppmuntra alla som väljer att göra detsamma. Det är en ständig process, ingen destination. Osvaghet är för dig. Du är osvag.

 

 

Tack för att du läser. Prenumerera på nyhetsbrevet och få PDF:en ”3 Livsändrande Strategier” (gratis!). Dela nu med någon som borde läsa detta eller annat innehåll på bloggen. Lämna dina tankar nedan i kommentarsfältet.