För dig som kanske är lite förvirrad i var du vill och var du är, följande text är för dig eller någon du känner i liknande position. Negativitet har inom personlig utveckling fått, enligt min mening, lite väl oförtjänt dåligt rykte. Det ska erkännas att det faktiskt bor en viss allergi mot fenomenet inom mig, som alltid varit fast besluten att hålla mig lösningsorienterad och positiv så långt det bara är möjligt. Här kommer det stora MEN:

Att våga titta på och utforska det negativa har också gett den största klarheten i vad motsatsen är. Vad menar jag? Att enbart ”fokusera på det positiva, då löser sig allt” är snäppet fattigt att ta till när förvirring, apati, utmaningar och frustration väl letar sig in.

Vad vill du egentligen med ditt liv?

Ehm, ja, jo, må bra osv.. Lite för luddigt för att ha någon betydande impakt på din livskurs? Kanske har du som läser redan en detaljerat utstakad bild och lever redan nu ”the dream”, heja dig i sådana fall – då kan du säkert känna igen på vilket sätt negativitet och det du INTE vill kan tjäna dig. En del av oss känner människor som lätt plockar fram och pekar på vad de inte tycker om och vad de inte vill – ofta stannar de där också och får mer av det oönskade.

För att ge ett tydligt exempel kommer här nedan ett utdrag på en lista jag själv en gång skrev kring saker som får det att krypa i kroppen på mig – på ett negativt sätt. Här hamnade bland annat:

Med vetskapen om vad som ger mig en dålig smak i munnen och som mer eller mindre kväver livsgnistan blev följdfrågan;

Hur ser då motsatsen ut för mig?

Resultatet blev en lista som jag återgår till än idag för att ge mig själv en glatt drivande spark i bakändan samt inspiration. Här hamnade bland annat;

Jag vill leva ett liv där jag känner mig levande, entusiasm, glöd, power, mod, inspiration, att jag växer och känner meningsfullhet i det jag gör och är. I mitt arbete vill jag kunna vara flexibel och bygga upp något stort och viktigt – både projekt, företag och människor. Jag vill vara i kontroll över hur jag väljer spendera min tid och med vilka – frihet.

Som en underkategori till detta följde en lista med konkreta detaljer som gör mig glad, exempelvis äldre par som håller hand, glittrande vatten, fysiska utmaningar, att skratta, vara en god vän osv.

Detta kokades ner till banan jag är på nu, min mission och livsstil:

Jag lever ett liv där jag känner mig fri och flexibel, där jag är huvuddesigner till min livsstil och värdet jag lämnar efter mig. Jag gör detta genom att ständigt sträva efter att expandera mig själv samt hjälpa andra känna sig mer vid liv och i kontroll över detsamma. Detta genom att skapa en brygga mellan mental och fysisk form. Min strävan är att lämna annat och andra i ett bättre, gladare och lyckligare tillstånd än innan. Längs vägen vill jag dela skratt, nya upplevelser och kärlek.

För att återkoppla till det negativa är detta inte ett vattentätt sätt att leva på hela tiden och varje dag – stormar och vintrar kommer, men jag har numera en solid tro i botten på att allt passerar och ju mer som har möjligheten, desto rikare blir vi.

I korta drag, använd negativitet med positiva intentioner. Se till att du använder din negativitet och att den inte använder dig helt enkelt. En lista blir fort mer än en lista. Väck slumrande gnistor och skapa eld.

 

 

Tack för att du läser. Prenumerera på nyhetsbrevet och få PDF:en ”3 Livsändrande Strategier” (gratis!). Dela nu med någon som borde läsa detta eller annat innehåll på bloggen. Lämna dina tankar nedan i kommentarsfältet.

Har du gjort liknande listor? Lämna en tumme upp!

Vad får det att krypa i kroppen på dig och vad är motsatsen?