Du kanske har stött på följande framtagna fakta tidigare, nämligen att vi människor tänker i snitt ca 60 000 tankar om dagen (avancerad forskning indeed!). Av dessa dagliga tankar uppskattas cirka 90 % av dessa vara tankar som vi tänkte igår eller automatiska tankar. Lite skrämmande hur vi tror oss vara väldigt medvetna om oss själva och våra beslut men det handlar snarare om några få stunder om dagen som vi faktiskt verkligen aktivt styr. Vi är vanedjur, mönsterälskare och programvara. En sak är säker, vi kan inte välja huruvida vi blir programmerade eller inte – vi kan dock kraftigt påverka vad vi tar in, kastar ut och låter bli.

Någonstans är de flesta av oss överens om att det inte går att tillbringa en timme på gymmet om året och förvänta oss att bli vältränade. Vi förstår att det krävs en regelbundenhet, en strategi och en stegrande belastning för önskade resultat. När det kommer till att vara lika strategisk och ihärdig med hur vi tänker och för oss, mer mentalt och emotionellt – är det inte lika givet vår hängivenhet att sätta upp en plan. För de som antar utmaningen i riktiga självstudier kan det ibland bli lite övermäktigt med all information som finns kring personlig utveckling – var börjar jag och vilka metoder fungerar bäst?

Det kan ibland bli lite problematiskt att dela upp vår kropp och vårt sinne, som på något sätt separerade från varandra. Utan att blanda in vetenskap eller spirituella belägg kan du säkert komma på exempel där din kropp påverkar ditt sinne och ditt sinne påverkar din kropp. Poängen med dessa rader är framför allt att trycka på vilka fantastiska effekter som väntar och infinner sig för dig som ger dig själv energi och övning både fysiskt och mentalt (här kommer indelningen igen..). Ingen lovas fullständig hälsa och lycka jämnt, men det känns viktigt att ge sig själv de bästa chanserna? Att låta någon aspekt av ens liv och väsen falla i fullständig skugga och helt åt slumpen kommer att komma ikapp.

Enkelt är bra, enkelt går att skala upp och bygga vidare på – vilken typ av träning det än gäller. Börja alltid, även om något känns smått eller ovisst i vad det resulterar i. Här nedan kommer en enkel metod för att börja styra ditt liv i en mer önskvärd riktning redan nu. Jag kallar det för ”Ditt Ledmotiv”. Egentligen är det mer utav en ledfråga och den kan ändras med tiden – precis som du.

För att ge ett personligt exempel så är mitt ord ”levande” och det är verkligen produkten av massa reflektioner kring vad jag både vill och inte vill känna. Att känna mig levande och att känna och dela entusiasm – det sätter igång något hos mig.

Prova nu att sätta in ditt högst personliga viktiga ord/egenskap/känsla (X) i följande mening när det kommer till hur du lever dina dagar:

Ju fler beslut, tankar och handlingar du kan få in på banan kring vad som resonerar allra starkast med dig om hur du vill leva och vara som person – desto mer ”heck yeah” dyker upp i ditt liv.

Tror du mig inte? Testa, det värsta som kan hända är att allt förblir som tidigare. Det bästa som kan hända kan ingen av oss ana, men att du medvetet börjar rikta din kompass mer än att låta den mesta delen av tiden per automatik gå tillbaka nolläget – det kommer att ha fina effekter.

Ett litet både mysigt och allvarligt citat ur Robin Sharma’s ”Munken som sålde sin ferrari” får avrunda;

”Glöm aldrig bort vilken kraft som ligger i att leva i otyglad upprymdhet. Avfärda aldrig den skönhet som finns i allt levande. Idag – denna stund – är en gåva. Håll fokus på ditt livsverk; resten tar universum hand om”.

Så, vad är ditt ledmotiv?

 

 

Tack för att du läser. Prenumerera på nyhetsbrevet och få PDF:en ”3 Livsändrande Strategier” (gratis!). Dela nu med någon som borde läsa detta eller annat innehåll på bloggen. Lämna dina tankar nedan i kommentarsfältet.