I och med att du läser detta törs vi anta att du lever i den formen av att du andas och har en återkommande puls. Det är såklart steg ett och inte ett givet. För dig som lever någorlunda tryggt, med tak över huvudet och har ett pålitligt födointag kommer onekligen steg två. Jag tror att vi som människor är här för att växa och att bidra, allt annat stagnerar och avvecklas naturligt. Innehållet som kommer att följa nedan är ett av mina mest personliga hittills då det handlar om skillnaden mellan att existera och att faktiskt leva, att känna sig levande. Min förhoppning är att du efter dessa rader känner förnyad kraft i att sätta efter ALLT som tilltalar dig i vad det innebär för dig att känna dig levande. <3

För att komma närmare vad det innebär att känna sig levande kan det vara enklare att börja med att definiera vad som INTE får dig att känna så, snarare motsatsen. Här finns många individuella svar och jag är övertygad om att du kan komma på scenarion nu direkt där du helst bara skulle vilja fly eller få tiden att gå. Detta är stunder där du går på autopilot, där du är ostimulerad, obekväm, uttråkad, ledsen, orolig och så vidare. Det kan vara miljöer du inte trivs i, personer som får dig på dåligt humör.

Vad är det som dessa stunder, omständigheter eller personer har gemensamt? De får oss att känna likgiltighet, negativa känslor och en känsla av hopplöshet och frustration. En del uppmärksammar denna frustration och bygger på den för att göra något åt den. En del lever sina liv helt ut genom att ”nöja sig” och bara acceptera läget – inte ta ansvar över sin situation. Vår yttre värld är helt och hållet en reflektion av vår inre värld.

Några påståenden för att få mer inblick i vilka områden du är högst levande, död eller mindre levande i:

Med tanke på hur osannolik vår existens  faktiskt är, att just du och jag lever på denna jord svävande i ett oändligt universum och har fått tid här, har jag väldigt svårt att tro att det hela går ut på att bara överleva. Att dö som 20-åringar men begravas först vid 80 år. Personligen får jag rysningar när någon yttrar något om att leva livet ut i hamsterhjulet, i obefintlig tro på att det finns så mycket mer, i negativitet, i frånvaro av eget styre över sitt liv och sina känslor.

Om du är med på innehållet ovan, om skillnaden mellan att existera och att känna sig levande, kan du behöva förlåta dig själv i detta läge. Förlåta dig själv för de områden där du hittills låtit dig själv vara död eller mindre levande. Våga tro på att du inte har en aning om var din potential sträcker sig, och att det är din skyldighet till dig själv och andra att försöka. Det är inte en helt populär livssyn eftersom det utmanar normerna, så var beredd på motstånd. Kanske en del motstånd från de du har närmast. Förlåt dem, de vill dig säkert väl men har sin egen världsbild, medvetenhet och rädslor.

Om du känner dig ensam i dessa tankar om att det finns mer för dig och dina här i livet, låt mig sträcka fram en digital hand som lovar dig att det finns ett liv där du känner entusiasm, en inre glöd och gnista som får spraka upp till lågor, det finns power, ett liv där du känner mod, där du växer, där du inspireras och inspirerar, där du upplever villkorslös kärlek och mening. Den enda tillåtelse du väntar på är egentligen din egen.

I strävan att växa och att bidra kommer det som får dig att känna dig levande att vara en tydlig vägvisare i vad det innebär för dig i ditt liv. Vi behöver fler människor som kommer till liv. Den som känner sig vid liv lever i ett överflöd, bland annat av kärlek. Eftersom du inte kan ge av något du inte har är det givet att ju fler människor vi kan hjälpa leva i ett överflöd av livsglädje, desto mer vinner vi alla. Släpp bromsen.

Vilka områden är du mindre levande i eller rent utav död i?

Vad behöver du ändra, ta bort, tillföra?

Hur skulle ditt liv se ut idag om du gjorde mer saker som får dig att känna dig levande?

Om du inte känner dig levande nu, när?

 

 

Tack för att du läser. Prenumerera på nyhetsbrevet och få PDF:en ”3 Livsändrande Strategier” (gratis!). Dela nu med någon som borde läsa detta eller annat innehåll på bloggen. Lämna dina tankar nedan i kommentarsfältet.