Det finns ett ord som verkligen får det att krypa under skinnet på mig och det är ordet och innebörden av ”medioker”. Medioker betyder att vara medelmåttig, inte på något sätt annorlunda och en slags passivitet. Utan att snöa in oss på ursprunget av detta ord kommer denna text istället förklara varför du bör göra allt i din makt för att inte bo i samma låda som medioker.

Ingen föds varken medioker eller storslagen, utan var på skalan vi hamnar är ett samlat resultat av våra dagliga beslut över lång tid. Att det handlar om dagliga beslut borde väcka hopp eftersom det är något som vi faktiskt har kontroll över. Det är väldigt lätt att spela ”syndabocksspelet” och säga att anledningen till att vi inte har lyckats inom något är på grund av någon eller något annat. Detta är att ta den till synes enkla vägen men som visar sig vara den svåraste vägen utan någon chans till personlig utveckling.

ALLA har tragedier eller så kallad otur med sig i bagaget, fortfarande sker det att vissa av dessa verkligen reser sig ur askan och skapar något fantastiskt av sitt liv, medan vissa stannar av helt eller fastnar på botten. De som väljer att fortsätta klättra har någonstans valt att grabba tag i den gnista som representerar vår oändliga potential att växa. Du bestämmer huruvida du vill leva ett mediokert liv och vad det innefattar eller inte innefattar för dig.

”Mediocrity begins with ME”.

För en del krävs ett plötsligt blixtnedslag eller en dag då känslan av att ”nu får det vara nog” tar över, för att sätta krafter i rörelse mot att lämna ett liv i medelmåtta. Det svåraste vi möter efter att ha bestämt oss för att inte acceptera medelmåttighet, är oron över vad andra ska tycka och säga. Hitta motiv som är betydligt viktigare än externa åsikter och identifiera drivkrafter rotade i ditt personliga ”varför”. Om du till slut har hittat din kärna och kall till att leva ett inspirerat och utvecklande liv är det sista du vill att du finner dig själv i att förminska och kompromissa dig själv – att spela liten.

När vi växer upp intalar samhällsnormer oss att vi bör arbeta bakdelen av oss för att bli framgångsrika snabbt för att sedan kunna gå i pension och ”chilla”. För den som har blivit biten av ett personligt entreprenörskap upptäcker densamma att ”sluta” inte är ett tillfredsställande eller inspirerande alternativ. Efter framgång kommer sökandet av signifikans och det är en djupt rotad urkraft i vad som driver oss människor till att känna meningsfullhet. Självklart vill du leva ett liv där du är fri att leva livsstilen du önskar med medföljande upplevelser, men det handlar inte nödvändigtvis om att ha det enkelt och bekvämt.

För dig som tilltalas av innehållet på denna blogg, du är gjord för allt annat än ett mediokert liv och du har säkert känt en stark dragkraft och tro på att det finns mer att hämta i livet. Ju mer du växer desto mer kan du bidra. Lämna inte din framtid i någon annans händer. Vi bär med oss väldigt många historier från vår bakgrund som antingen medvetet eller omedvetet begränsar oss och skapar ursäkter som undantar vår makt.

Släpp dessa ursäkter fria, förlåt allt som bromsat dig hittills och sätt ny kurs. Livet är för kort, det vet vi redan, men det är en sak att veta och en sak att agera därefter och att känna det i varje fiber av din kropp.

 

Som alltid, tack för att du ägnar din tid till att läsa detta. Dela genast med någon du tror skulle ha nytta av just detta inlägg eller bloggen. Finns det något ämne du vill att bloggen tar upp? Tankar lämnar du i kommentarsfältet nedan.