– Ökat syreupptag, bättre balans och ork, mer effektiv hjärna, gör dig lyckligare, härligare sömn, mer muskler och mindre fett, mer kreativitet, lever längre…………………….. OSV OSV!

Vi tilltalas alla mer eller mindre av alla dessa positiva aspekter och effekter av träning.

En del börjar träna helt och hållet för att de vill kunna se på sig själv i spegeln, men de kanske säger till andra att de börjat träna för att ”må bättre och leva längre”. Är det någonstans lite skämmigt att träna för sitt utseende? För mig är ALLA anledningar bra anledningar och låt mig nu förklara varför;

En av de absolut mest avgörande effekterna träningen har på oss är SÄLLAN de vi gestaltar på Instagram. Ofta har vi inte ens reflekterat över denna superkraft – och sen är den väldigt klurig att få på bild..

Det som började i en försiktig strävan till att kunna skörda vinsterna, nämnda högst upp i texten, leder till enorma synergieffekter på vårt liv i övrigt. En sorts snöbollseffekt. I det fysiska arbetet bygger vi upp en superkraft, en kraft som rubbar våra tidigare begränsningar, vår personliga uppfattning om vår egen kapacitet. Och på mindre formell svenska;

– Superkraften att utmana vår komfortzon även utanför träningen, även kallat MOTSTÅNDSKRAFT.

Det låter som en fin symbolik men överföringen till vanliga livet går faktiskt att studera. Genom att pusha oss själva i träningen och flytta våra tidigare trösklar skapar vi också helt andra förutsättningar att lyckas hantera utmaningar utanför träningen. De fysiska verktygen vi slipar på innebär alltså också ett förbättrande av våra mentala verktyg, till när livet bjuder på sin mindre angenäma spontanitet.

En ökad benägenhet att utmana sin komfortzon är att KARATEKICKA vår grundrädsla för att misslyckas. Kan du föreställa dig alla dörrar som öppnas för dig när du inte längre är lika rädd för att misslyckas?

Att du innerst inne vet att du fixar vad som än kastas åt ditt håll. Så börja eller fortsätt träna och var god dröj en stund medan extra superkrafter installeras.

Jag törs påstå att de flesta av oss bara har ljummat runt på ytan av vår potential till att förvärva oss superkrafter. Vad tror du?

Kommentera dina tankar nedan 🙂